Home / Algemeen / Amsterdammer Frans Schuitemaker nieuwe trainer Magreb ‘ 90

Amsterdammer Frans Schuitemaker nieuwe trainer Magreb ‘ 90

Amsterdammer Frans Schuitemaker is per direct aangesteld als hoofdtrainer van het Utrechtse Magreb’90. De hoofdklasser ontsloeg onlangs Danny Zinhagel. Zondag werd de club uitgeschakeld in de beker door derdeklasser Zaanlandia.

Vorige week zondag (tegen DHC) zat Zinhagel niet op de bank omdat hij zich ziek had gemald. Officieel heeft de club nog geen afscheid van hem genomen. De spelers hadden geen vertrouwen meer in de oefenmeester.

Schuitemaker: “Ik heb die wedstrijd tegen DHC gezien en ook gisteren tegen Zaanlandia. Het is een waanzinnig verschil. Een draaiing van 180 graden als je het mij vraagt. Ze kunnen allemaal geweldig voetballen, maar aan de discipline mag nog wel iets veranderen.”

Magrab'90 werd zondag uitgeschakeld in de beker door derdeklasser Zaanlandia
Magrab’90 werd zondag uitgeschakeld in de beker door derdeklasser Zaanlandia

Schuitemaker begon zijn trainersloopbaan bij De Meer om vervolgens via IVV, Schellingwoude en Nijerodes vier jaar aan het roer te staan bij DWV. Daarna was hij lange tijd werkzaam in de regio Utrecht. Zo trainde hij Elinkwijk en De Meern.

Magreb’90 staat momenteel zesde in de hoofdklasse met veertien punten uit negen wedstrijden. Schuitenaker: “Ze praten hier allen maar over promoveren, maar dit is een loodzware afdeling. Laten we er eerste maar eens voor zorgden dat we niet degraderen. Morgen (dinsdag, red.) sta ik voor het eerst voor de groep. Laten we eerst maar eens met elkaar praten en dan lekker gaan trainen.”

foto9

Zondag speelt Schuitenmaker gelijk in Amsterdam. Op Sportpark Riekerehaven is Chabab de tegenstander. Schuitemaker: “ Die hebben nog niet verloren dus we kunnen gelijk aan de bak.. Het zal niet makkelijk worden, het is en moeilijke klus, maar ik zie de komende periode als een enorme uitdaging.”

Foto’s Zaanlandia – Magreb’90 Harry Kho

Send this to a friend