AMVJ houdt nu wel stand in harde wind bij ZOB

Waar AMVJ vorig seizoen nog dure punten liet liggen in Zuidoostbeemster, zijn de Amstelveners nu wel met een zege teruggekeerd. De ploeg van Hans Schakel won met 1-2 op bezoek bij ZOB en klom daarmee naar de gedeeld tweede plaats in de zaterdag tweede klasse A.

Schakel loofde de mentale veerkracht en weerbaarheid van zijn ploeg. “Vorig jaar kregen we in de 94ste minuut de deksel op onze neus met de gelijkmaker (1-1). Toen ZOB terug kwam tot 2-1, speelde dat ook in de hoofden van de spelers. Het is daar ook echt lastig voetballen met de harde wind. Toch vochten ze keihard voor elkaar om nu wél de zege over de streep te trekken. Die mentale kracht is het net verschil met vorig jaar.”

AMVJ was in Zuidoostbeemster de betere ploeg. “Zeker wat betreft het veldspel. Wij proberen altijd aanvallend te voetballen, terwijl ZOB op eigen veld inzakte en op de counter speelde. Wel moet ik zeggen dat ZOB de betere kansen kreeg, dus een punt zou niet onterecht zijn geweest”, was de oefenmeester eerlijk. “Alleen gunde ik het mijn ploeg meer.”

Hans Schakel AMVJ

De gasten hadden het gelukkig van een ‘psychologische’ treffer vlak voor de rust. Robin Meerhoff zette AMVJ één minuut voor het rustsignaal op een 0-1 voorsprong. “Die treffer viel uit het niets. Eigenlijk was het tegen de verhouding in, het was een gelijk opgaande wedstrijd. Maar voor ons was dit wel een fijn moment om de score te openen in een moeilijke wedstrijd.”

Na een uur spelen breidde Imke van Moorselaar de Amstelveense voorsprong uit. Zes minuten later had ZOB de aansluiting te pakken via Stefan van Wonderen. “Dat was een fout van ons in de verdediging.” Vervolgens spookte de vorige ontmoeting tussen beide ploegen door de hoofden van de spelers. Twee keer kroop AMVJ door de oog van de naald met een bal op de paal. Plus een hoekschop in de 93ste minuut toen het scenario van 7 maart ook bij Schakel door het hoofd spookte.

“Je rekent erop dat die gelijkmaker valt, maar we hielden deze keer stand”, aldus een tevreden Schakel. “Iedereen wilde er alles aan doen om die gelijkmaker te voorkomen. De sfeer in de ploeg is geweldig en we gaan steeds beter voetballen. Vorig jaar hadden we het gevoel dat we het kampioenschap hebben laten liggen in Zuidoostbeemster en deze twee extra punten kunnen misschien wel het verschil maken dit seizoen.”

Archieffoto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)