Home / Algemeen / AMVJ verliest bij AH’78

AMVJ verliest bij AH’78

AMVJ heeft een behoorlijke domper te verwerken gekregen vandaag. In de eerste nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eerste klasse werd er met 2-0 verloren bij AH’78. De ploeg van Maurice Kuijper was zeker niet kansloos, alleen had AH’78 minder kansen nodig om te scoren.

AMVJ begon goed aan de wedstrijd en probeerde snel de kansen af te dwingen. Die kwamen er ook, hoewel het geen 100% kansen waren. Het veldoverwicht bleef, maar in de 18e minuut kwam AH’78 ineens op voorsprong. Een corner werd eerst door AMVJ weggewerkt. AH’78 speler Maarten Schrama besloot de afvallende bal vanaf 25 meter op doel te schieten en dit was een goede keuze. De bal verdween hard in het doel. 1-0 voor AH’78.

AMVJ was aangeslagen en probeerde tien minuten na de goal het spel weer te domineren. Op het middenveld lukte dit aardig, maar de spitsen werden niet of nauwelijks in stelling gebracht. Zo bleef het bij kleine mogelijkheden. AH’78 moest terug en plaatste in de 40e minuut een vlijmscherpe counter. Paul Romer zette deze op en uiteindelijk mocht Mo el Kadarri afwerken. 2-0 voor de ploeg uit Huizen en tevens de ruststand.

Na de rust deed AMVJ er alles aan om een beter resultaat mee naar huis te nemen en het veldoverwicht werd steeds groter. Vooral Ousman Sonko was meerder keren gevaarlijk over de linkerkant. Ondanks dit eenrichtingsverkeer had AMVJ grote moeite om echt dichtbij het vijandelijke doel te komen. AH’78 leunde achterover en naar mate de wedstrijd vorderde kwamen ze er ook weer een paar keer gevaarlijk uit. Na 90 minuten stond er nog steeds 2-0 op het bord en dit maakt de uitgangspositie voor AMVJ volgende week in de return lastig.

Coach Maurice Kuijper ziet echter nog wel kansen:
Kuijper:’Het enige dat wij vandaag niet gedaan hebben is scoren. Over ons spel kan ik niet ontevreden zijn. AH’78 had echter maar weinig kansen nodig om te scoren, bij ons ging dat een stuk moeizamer. Als we volgende week een snelle goal maken geef ik ons nog alle kans. Makkelijk zal het echter niet worden.’

Ook clubwatcher Gijs van Slooten van AH’78 denkt dat het nog niet gedaan is.
Van Slooten:’Ik vond onze overwinning wel wat geflatteerd vandaag. We maken twee mooie goals, maar moesten ook terug. Zij hadden het overwicht, alleen waren ze voorin niet effectief. Gelukkig hebben we geen uitgoal tegen gekregen. Het wordt volgende week zeker niet makkelijk, hoewel wij wel de beste papieren hebben’.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend