Andries Jonker wil met De Volewijckers naar de top van het amateurvoetbal

Afgelopen zaterdag werd op het terrein van De Volewijckers editie 52 van het Zilveren Pont toernooi gespeeld. HBOK won na penalty’s tegen Ajax zaterdag 2 het toernooi na een openingsceremonie met onder meer Romeo Castelen, Co Adriaanse en Andries Jonker sprak Het Amsterdamsche Voetbal met Andries Jonker. Hij was het afgelopen jaar de aanjager van de verandering die DVC Buiksloot doormaakte.

“Dit is wel een mooie dag om mee te maken…”, vertelt Jonker. “Vijf jaar geleden toen de fusie ging gebeuren, was mijn eerste telefoontje naar Co Adriaanse: ‘Hey, onze club gaat weg. Daar moeten we wat aan doen.’ Toen heeft Co Rob Schulp gebeld (voorzitter van De Volewijckers, red.). Alleen toen bleek dat we te laat waren, toch hoopte ik dat DVC Buiksloot een succes zou worden,” begint Jonker. “Nadat ik bij Wolfsburg was ontslagen, ging ik weer bij De Volewijckers spelen, op zondag in de vijfde klasse. En zag ik hoe erg de situatie bij de club was, de club stond aan de rand van de afgrond. Ik vond dat dat niet kon en mocht gebeuren, dus ben met de voorzitter gaan praten. Als we de naam De Volewijckers en de kleuren zouden gebruiken, dan wilde ik ervoor gaan. Uiteindelijk via de ledenvergadering en heel veel inspanningen van verschillende mensen is het gelukt om de naam en de kleuren terug te krijgen. Dan is vandaag een fantastische aftrap”, vertelt hij trots.

Het afgelopen seizoen degradeerde het elftal van De Volewijckers uit de derde klasse zondag. Met de nieuwe hoofdtrainer Mitchell Haijen wil de club de weg omhoog weer inzetten. Jonker heeft zijn steentje ook daarbij bijgedragen. “We hebben getracht om een team samen te stellen dat boven in mee gaat spelen. Want uiteindelijk trekt succes aan. Als de spelers succes hebben, komt de omgeving van de speler eerder kijken. Zo willen we bovenin mee gaan doen, als we kunnen promoveren, gaan we daar zeker voor.”

Vrouwenvoetbal bij De Volewijckers

De Volewijckers wil de weg omhoog inzetten en Jonker heeft een duidelijk beeld hoe de club er over vijf jaar uit moet komen te zien. “We willen meisjes- en vrouwenvoetbal bij De Volewijckers realiseren, dat moet kunnen. Daarnaast willen we groeien naar 1.000 leden, dan hebben we echt een grote stap gemaakt. Het afgelopen voorjaar hebben we er 200 leden bijgekregen. Zodat we door kunnen naar de top van het amateurvoetbal. Als laatste willen we de jeugdteams hebben verbeterd, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Ik heb er vertrouwen in dat het moet lukken.”

Telstar

En dan is hij ook nog druk bij Telstar, waar hij sinds deze zomer hoofdtrainer is: “Daar zijn we nu ook aan het bouwen, de basis moet nu worden gelegd. Telstar wil over vijf jaar promoveren naar de Eredivisie. Dan moet er een aantal dingen veranderen en verbeteren. De afgelopen jaren eindigde Telstar tussen, met alle respect, Dordrecht en Helmond. De doelstelling die ik heb geformuleerd is dat we dit jaar daarboven eindigen.”

Co Adriaanse bij terugkeer De Volewijckers: “Ik voel me geen voetbalwees meer”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)