Home / Algemeen / Anouk Hoogendijk per direct van Ajax naar Arsenal

Anouk Hoogendijk per direct van Ajax naar Arsenal

Anouk Hoogendijk heeft een contract getekend bij het Engelse Arsenal. De 28-jarige verdediger is bezig aan haar tweede seizoen bij Ajax. Hoogendijk is de derde aanwinst voor Arsenal. Zowel Ajax als Hoogendijk bereikte een akkoord met Arsenal.

Eerder legde de club ook  de Engelse internationals Casey Stoney en Siobhan Chamerlain vast. Hoogendijk is de tweede speelster die vanuit Nederland ene contract tekent bij een buitenlande e club. Eerder tekende Twente speelster Sherida Spitse tekende in december een contract bij Lillestrom in Zweden.

94-voudig international Hoogendijk speelde eerder voor FC Utrecht en het eveneens Engelse Bristol Acadamy. Arsenal speelt in maart in de kwartfinale van de Champions League. Kort daarna begint de competitie, de FA Women’s Super League.

Anouk Hoogendijk

Hoogendijk zegt tegen Ajax.nl: ,,Ik vind het leuk en tegelijkertijd heel spannend. Het was wel een moeilijke beslissing want ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Alles is hier perfect geregeld en we hebben een leuk en goed team. Maar ik ben 28 en dit is voor mij een geweldige kans. Afgelopen vrijdag was ik op uitnodiging bij Arsenal in Londen en daarna heb ik de knoop doorgehakt. Toen ik anderhalf jaar geleden naar Ajax ging kwam een wens in vervulling. Maar dit is weer een nieuwe stap in mijn loopbaan.”

Vic Akers, de manager van Arsenal ladies: “ Ik ben erg enthousiast over de komst van Anouk. Zij is een top verdediger die zichzelf heeft bewezen in het Nederlandsteam, de eredivisie en natuurlijk ook in de Super League bij Bristol.”

Foto boven website Arsenal