Argon en WVHEDW in evenwicht na doelpuntenfestijn

In de zaterdag eerste klasse B hebben promovendi Argon en WV-HEDW de supporters op een waar spektakel getrakteerd. In Mijdrecht zorgden beide ploegen voor een doelpuntenfestijn, maar zonder winnaar: 4-4.

WV-HEDW wilde na de nipte nederlaag tegen Zwaluwen ’30 goed van start gaan tegen Argon. Dat lukte de ploeg van Kees Oostermeijer ook, want al na zeven minuten bekroonde Mick van Moerkerk zijn solo met een verwoestend schot in de winkelhaak. Lang konden de Amsterdammers daar echter niet van genieten. Nog geen twee minuten later werd een lage voorzet van Syrano Morrison door Ian van Otterloo binnen geschoven, nadat Jesse van Nieuwkerk met een knap overstapje doelman Ramon Freriks kansloos liet: 1-1.

Daarna ging de wedstrijd in erg hoog tempo op en neer. Argon wist hierin het snelst tot scoren te komen, al zat er een apart luchtje aan het doelpunt. Tijdens het uitverdedigen werd een bal door WV-HEDW ongelukkig tegen Van Otterloo geschoten. Die bal belandde uiteindelijk bij Bas Pel, die – terwijl er gevlagd werd voor buitenspel – raak schoot. Scheidsrechter Van den Helder keurde dit doelpunt goed, tot groot ongenoegen van WV-HEDW. De gasten herpakten zich vlak voor rust nog wel goed. In de derde minuut van de blessuretijd plaatste Ruben Loeve een vrije trap op de rand van het strafschopgebied uitstekend laag in de verre hoek: 2-2.

Argon - WVHEDW

Beide ploegen zetten de lijn van de eerste helft door na de hervatting. Opnieuw was WV-HEDW beter uit de kleedkamer gekomen en kwam al vroeg in de tweede helft op voorsprong. Aanvoerder Loeve haalde met een zeer knappe actie de achterlijn en legde terug voor het doel waar Lennart Bril stond om de 2-3 binnen te schuiven. Argon kwam echter weer op gelijke hoogte toen de vers ingevallen Fernando Piqué met zijn eerste balcontact een vrije trap prachtig in de kruising schoot.

Na ruim een uur spelen tekende zich een discutabel moment af. Eerst werd een doelpunt van WV-verdediger Sander Aznar Martinez afgekeurd, omdat hij volgens de grensrechter buitenspel stond toen hij uit een vrije trap van Loeve raak kopte. Opnieuw was WV-HEDW furieus op de grensrechter en dat kwam de Amsterdammers duur te staan toen de bal anderhalve minuut later aan de andere kant in het net lag. Piqué zette Van Nieuwkerk voor het doel, die oog-in-oog met doelman Freriks niet hoefde te twijfelen: 4-3.

Toch wist WV-HEDW zich al snel weer te herpakken. Toen Argon-aanvoerder Wilco Kramp een voorzet van Bril tegen zijn hand kreeg, wees scheidsrechter Van den Helder resoluut naar de stip. De inzet van Cees Smaal was echter te zwak en een prooi voor doelman Romero Antonioli. Smaal nam meteen revanche door twee minuten later wel het net te vinden. Een kwartier voor tijd verschalkte hij de doelman met een hard schot in de korte hoek: 4-4.

Verder dan het doelpuntrijke gelijkspel kwamen beide ploegen niet. Voor de toeschouwers was het genieten, maar WV-trainer Kees Oostermeijer was teleurgesteld met het resultaat. “We kwamen hier ook echt heen om te winnen. Een punt uit twee wedstrijden is niet denderend, maar ik heb wel tegen de spelers gezegd: ‘dit is het eerste punt in de eerste klasse en er zullen er nog vele volgen’.”