Arsenal grote winnaar na gelijkspel AGB – OSV

In de zondag derde klasse C wordt het met de week spannender. Vier ploegen maken nog kans op de titel. Arsenal mag zich na dit weekend, en Diemen in iets mindere mate, de grote winnaar noemen. Achtervolgers AGB en OSV kwam in een onderling duel niet verder dan 0-0. Maandag een samenvatting van onze wedstrijd van de week.

Zowel Dennis Koorn (OSV) en Senel Cebar (AGB) hadden in aanloop naar het duel aangegeven dat deze wedstrijd niet beslissend zou zijn voor de titel, maar dat puntverlies zeker niet gewenst was. Uiteindelijk mocht OSV zich nog het gelukkigst prijzen met de puntendeling aangezien AGB in de laatste twintig minuten een paar keer dicht bij de winnende treffer was. Koorn: “Ik kan er wel mee leven inderdaad. Al hebben wij natuurlijk ook de nodige kansen gehad. Wij scoren eigenlijk altijd wel dus in de slotfase hoop je dan toch nog op een doelpuntje.” Zijn collega Cebar kon ook wel leven met de 0-0. Cebar: “In de slotfase hadden we zeker kansen om te winnen, maar over de hele wedstrijd gezien kan ik er wel mee leven.”

Al na vijf minuten was OSV dicht bij de openingstreffer. Mitchell Bijvoet krulde de bal uit een vrije trap langs doelman Nick Ruijmgaart op de lat. Of de bal de doellijn gepasseerd ha, iets dat trainer Koorn betwijfelde, viel niet te zien. Halverwege de eerste helft deed zich aan de andere kant dezelfde situatie voor. Rasim Yalcin krulde de bal, nadat hij zelf was neergelegd, buiten bereik van doelman Kevin Berrevoets eveneens op de lat.

Ondanks de 0-0 was het een aantrekkelijk duel om te zien waar gevochten werd om elke meter. Het was duidelijk dat er iets op het spel stond.  AGB ontsnapte nog toen Emre Peker een bal van de lijn  moest halen toe Ruijmgaart al geklopt was.  Aan de andere kant verzuimden Yalcin en Sergio Comvalius AGB op voorsprong te zetten.

Cebar

Ns rust, toen het eindelijk opgehouden was met regenen, stond Barrevoets op de juiste plaatst toen Yalcin alleen op hem afkwam. Met zijn voeten voorkwam hij de 1-0. AGB, dat steeds meer balbezit had, kreeg de nodige kansen op het duel te doen kantelen. Na een actie van de uitblinkende  Lesley van Dams kreeg Comvalius een niet te missen kans nadat Barrevoets de bal had losgelaten. De aanvaller raakte de bal echtre volledig verkeerd en schoot, geheel vrijstaand, de bal een paar meter naast.

Koorn 06032016 OSV

Het laatste kwartier was volledig in handen van AGB.  Een kopbal van aanvoerder Hayri Cakir  belandde in de handen van Barrevoets en in de slotminuut was er een schot van Comvalius, weer in uitstekende positie, dat voorlangs ging. En zo bleef het dus 0-0. Zowel Cebar als Koorn  zien een zwaar slot van de competitie tegemoet. Een slot waar nog vier partijen aanspraak mogen maken op de titel. Wie de langste adem heeft durfde beide trainers niet uit te spreken.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C. Morgen (maandag) dus een uitgebreide samenvatting en reacties op onze wedstrijd van de week.