Arsenal loopt door winst bij Hercules Zaandam klein beetje uit

Koploper Arsenal heeft in de zondag derde klasse C geprofiteerd van het gelijkspel van concurrenten AGB en OSV. De ploeg van Imro Wielkens speelde op bezoek bij Hercules Zaandam geen grootse wedstrijd, maar wist deze wel winnend af te sluiten: 1-2. De voorsprong bedraagt daardoor nu drie punten op de achtervolgers.

“Het is niet zo dat wij heel goed gevoetbald hebben”, zegt trainer Imro Wielkens over de wedstrijd. “De wedstrijd ging vrij gelijk op. Ik vind Hercules Zaandam ook een erg goede ploeg. Thuis verloren we nog van ze en het verbaast me ook dat ze zo laag op de ranglijst staan.”

Hercules Zaandam - Arsenal

Na een kwartier keken de Amsterdammers in Zaandam tegen een achterstand aan. Een paar minuten voor rust bracht oud-profvoetballer Melvin Holwijn de gasten weer op gelijke hoogte. “Hij is heel belangrijk voor ons, vooral sinds de winterstop.” Een kwartier voor tijd leverde een andere oud-prof, Mitchell Piqué, een assist op Jan Roeters, die voor de 1-2 voorsprong zorgde. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. “We waren absoluut gelijkwaardig aan elkaar. Maar als het een keer voetballend niet lukt bij ons, kunnen wij gelukkig ook andere dingen brengen om het verschil te maken, zoals nu.”

Hercules Zaandam - Arsenal

Waar zijn collega’s Dennis Koorn (OSV) en Senel Cebar (AGB) denken dat het verschil in de strijd om het kampioenschap zal worden beslist op basis van fitheid en mentaal, denkt Wielkens daar anders over. “Het is natuurlijk belangrijk, maar zij hebben het alleen over deze fase en ik denk dat het niet alleen daarop aankomt. Een competitie duurt 26 wedstrijden en daar heb je in bepaalde fases een mentaliteit voor nodig. Je kunt namelijk niet alles domineren, een heel seizoen lang.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)