Arsenal verslaat KDO

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Arsenal op het programma. Op het spiksplinternieuwe complex aan de IJsbaanpad wilde KDO graag revanche nemen van de twee nederlagen van de vorige weken. Positief voor trainer Raymond de Jong was de terugkeer van spits Sven Vlasman die voldoende hersteld was van zijn wenkbrauwblessure.

In het begin van de wedstrijd viel voornamelijk op dat de scheidsrechter geen enkele vorm van kritiek wilde krijgen, wat resulteerde in drie snelle gele kaarten voor de Amsterdammers. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Arsenal steeds beter in de wedstrijd. In de 25e minuut kwam de ploeg dan ook op voorsprong, nadat doelman Peter Onderwater veel moeite had om een inzet van Arsenal te keren. In tweede instantie kon de Amsterdamse spits de 1-0 binnenschieten. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0, waardoor KDO niks anders restte dan zich zo snel mogelijk terug te vechten in de wedstrijd. Met een 2-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld, waarbij KDO veel moeite had om zorgvuldig positiespel op de mat te leggen. In de 75e minuut ontbrandde de wedstrijd, nadat een Amsterdamse verdediger in zijn eigen zestienmetergebied hands maakte en KDO hierdoor een terechte penalty kreeg. Arsenal was het hier duidelijk niet mee eens en liet dit met woord en gebaar blijken. De scheidsrechter was hier absoluut niet van gediend en liep theatraal van het veld. Nadat de gemoederen gesust waren, werd de wedstrijd alsnog hervat en maakte Joeri Stange vanaf elf meter de 2-1. Gesteund door dit doelpunt gingen de Kwakelaars op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks verwoede pogingen van KDO was het geluk niet aan Kwakelse zijde, waardoor de derde nederlaag op rij een feit was.

Volgende week zondag speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen nummer elf Ouderkerk. De Ouderkerkse ploeg speelde in deze competitieronde met 1-1 gelijk tegen Ankaraspor

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)