AS’80 eenvoudig de sterkste in Almeerse derby

Door een overwinning op Waterwijk blijft AS’80 op koers voor de derde periodetitel in de zondag vierde klasse F. De ploeg van Sandor Augustijn kende weinig problemen met de stadgenoot: 1-4, waardoor de Almeerse derby opnieuw een prooi was voor AS’80.

Het eerste kwartier van het duel kenmerkte zich door een veel te laag tempo wat het spel niet ten goede kwam. Na twee kleine kansjes over en weer kreeg AS’80 meer grip op het duel. Eerst schoot Rick Bor over en even later schatte Mike Lochtenberg een actie verkeerd in. In de 28ste minuut slaagde diezelfde Lochtenberg er wel in om de score te openen. Hij profiteerde optimaal van een misverstand in de defensie van Waterwijk.

De thuisploeg herpakte zich wel, maar was vaak in balbezit niet zuiver genoeg. Bij mogelijkheden voor Frank Vlietstra en Sharindra Jagroep bleef de gelijkmaker uit. Na de rust sloeg AS’80 snel toe en verdubbelde Lochtenberg de voorsprong: 0-2. De beste kansen bleven voor AS’80. Tot twee keer toe stond de goed keepende Maikel Koelink namens de thuisploeg een vroegtijdige beslissing in de weg.

De tegenstoten van Waterwijk waren erg sporadisch met weinig overleg. Waterwijk leek uitgeblust en het was dan ook niet gek dat de gasten de score verder opvoerden via Dap: 0-3. Waterwijk deed nog iets terug door een doelpunt van Ahmad Disi, maar verder kwam de ploeg van Ben Vis niet. Fons Nijenhuis bepaalde de eindstand voor AS’80 uiteindelijk op 1-4. “We hebben verdiend gewonnen, maar wat hebben we veel kansen gemist.. Zeker na rust waren we op alle fronten de toonaangevende ploeg”, zei AS’80-trainer Sandor Augustijn na afloop. De Almeerders behouden de vierde plaats en de tweede plek in de derde periode. “We moeten er nu voor zorgen dat wij weten waar we mee bezig zijn, want dan kunnen we nog ver komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.