Home / Zaterdag 2b / ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten

ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten

In de zaterdag tweede klasse B heeft het vorig jaar gepromoveerde Waterwijk een uitstekend seizoen achter de rug. De ploeg eindigde op de zevende plek. Omdat het in de slotfase wat steken liet vallen, mist de ploeg op een haar na de nacompetitie.

Voor het nieuwe seizoen staat er een nieuwe trainer voor de groep. Vanuit de jeugdafdeling heeft men de jeugdtrainer van vorig seizoen Mo El Abdellaoui doorgeschoven. De trainer had het afgelopen seizoen onder de 19 onder zijn hoede en daarvan stromen er komend seizoen maar liefst acht spelers door naar de A-selectie.

Twee seizoenen terug werd de ploeg onder leiding van trainer/coach Ed Otten kampioen en promoveerde naar de tweede klasse. Men was toe aan een nieuwe trainer en stelde Ron Gerlof aan, die vier seizoenen de trainer was van Sporting Martinus uit Amstelveen. Het team draaide uitstekend mee in de tweede klasse, maar net voor de winterstop haakte trainer Ron Gerlof plotseling af wat bij Waterwijk als grote verrassing aan kwam. De coach zag het niet meer zitten en liet dat aan het bestuur weten. Uiteindelijk was zondag-trainer Mark de Boer bereidt om het seizoen af te maken, met als assistent Dennis van Veen die ook bij Gerlof assistent was. Na de winterstop werd de draad weer opgepakt en bleef men goed presteren. Lange tijd stond men op de derde plek maar moest uiteindelijk afhaken voor de prijzen. 

Het komende seizoen staat Mo El Abdellaoui dus voor de groep, die met zijn jeugdteam eerder mooie seizoenen mee maakte. Het is algemeen bekend dat de jeugd van Waterwijk hoog speelt met diverse jeugdteams. Het doorschuiven van de talenten zou komend seizoen dan ook zomaar goed uit kunnen pakken. 

Trainer/coach Mo El Abdellaoui: “Kwaliteit is er genoeg om weer een stap verder te komen en daar zullen we alles aan doen. “Ook Dennis van Veen is daarvan overtuigd: “Vorig seizoen zag je al dat er veel kwaliteit in de ploeg zat en zullen we er alles aan doen om deze lijn voort te zetten. In de jonge talenten is veel vertrouwen zodat we weer een mooie kompetitie tegemoet gaan.” Abdellaoui ziet veel perspectief in de nieuwe selectie die op 12 augustus met de trainingen begint.

Send this to a friend