Home / Algemeen / Assistent Zeeburgia Munoz: “ Dit verhaal gaat veel verder”
Archieffoto Rob Beense: Alain Munoz (met rode jas en pet) in 2012 op de bank van Zeeburgia tegen De Dijk

Assistent Zeeburgia Munoz: “ Dit verhaal gaat veel verder”

Zeeburgia mag voorlopig niet spelen van de KNVB naar aanleiding van het gestaakte duel tegen DEM en de voorwaardelijke straf die de club nog had lopen. Alain Munoz, assistent-trainer van Zeeburgia en afgelopen weekend verantwoordelijk omdat Mike Kolf geschorst was, denkt dat er veel meer achter zit dan alleen de wedstrijd van afgelopen zondag tegen DEM. “Er is een verleden met deze scheidsrechter”.

Munoz: “ Vorig seizoen (30 september 2012, red) speelden wij uit tegen Uitgeest. We wonnen met 0-3 en Nabil ‘Pietje” El Gourari kreeg toen na een half uur al de rode kaart. De scheidsrechter heeft toen het duel tijdelijke gestaakt. Er zat dus waarschijnlijk nog wel wat oud zeer. Ik zei letterlijk tegen mijn spelers: ‘ Je weet dat je je mond moet houden. We hebben hem gehad tegen Uitgeest en hij heeft toen ‘Pietje’ er uit gestuurd. Weten jullie dat nog?’ Klopt trainer zeiden ze toen. ”

Afgelopen zondag tegen DEM was Miquel Tjong – A – Hung weer de arbiter bij een duel van Zeeburgia. Munoz: “ Omdat Mike (Kolf, red.) geschorst was deed ik de coaching. Tijdens de warming-ip kwam de scheidsrechter een praatje maken. Dar deed hij met de begeleiding van DEM (coach Rene Bouma, red). En ik dacht dat hij dat ook wel met mij kwam doen om nog even zijn regels te benadrukken. Dat deed hij dus niet.”

Foto Antonio Dias: Een moment uit de wedstrijd Zeeburgia-DEM van afgelopen zondag
Foto Antonio Dias: Een moment uit de wedstrijd Zeeburgia-DEM van afgelopen zondag

In  de eerste helft kreeg Dino Cornet twee keer de gele kaart van Tjong-A-Hung wegen aanmerkingen op de leiding. Rene Bouma, coach van DEM, kent Cornet goed omdat hij zijn coach is bij het Nederland ID team. Een elftal voor mensen met een laag iq. Bouma zei na afloop van de wedstrijd: “Hij reageert soms wat anders dan anderen”.

In de rust wees Munoz zijn spelers er nogmaals op dat ze hun mond moesten houden. Munoz: “ Ik had ze vooraf dus ook al gewaarschuwd.  Ik was op boos op Cornet omdat ik hem gewaarschuwd had.  Terwijl ik bezig was klopte de scheidsrechter op de deur en de had mijn verhaal dus gehoord. Hij vroeg de aanvoerder (keeper Belfort, red,) bij zich te komen om hem te waarschuwen voor het gedrag van Zeeburgia. Hij zei toen ‘ Bij het minste of geringste geef ik kaarten bij commentaar…..’”

DEM stond inmiddels met 2-1 voor toen er in de ogen van Munoz, vlak tussen de dug-outs, een overtreding werd gemaakt op Germain Gotschin. Munoz: “ Hij liet het spel doorgaan en daaruit scoorde DEM de 1-3. Gotschin zei toen ‘He blinde zag je dat niet’. Hij kreeg rood en zei toen nog wat. Iets dat ik niet goed praat trouwens. Maar om vervolgens de wedstrijd te staken omdat hij zich bedreigd voelde slaat nergens op.”

Archieffoto Rob Beense: Alain Munoz (met rode jas en pet) in 2012 op de bank van Zeeburgia tegen De Dijk
Archieffoto Rob Beense: Alain Munoz (met rode jas en pet) in 2012 op de bank van Zeeburgia tegen De Dijk

Na afloop in de bestuurskamer waren  beide verenigingen het over eens dat het staken van de wedstrijd absoluut onnodig was. Munoz: “Ik heb tegen de scheidsrechter gezegd dat ik het niet wilde hebben over de rode kaarten. Dat is zijn beslissing. Maar het staken omdat hij zich bedreig voelde slaat nergens op. Ook de voorzitter en de trainer van DEM vonden dat. Toen ik hem dat vroeg zei hij (Tjonh-A-Hung, red.) Omdat hij dingen zei die niet kunnen. Toen zei i dat hij toch kon wachten tot dat de speler van het veld was. En hij herhaalde dat hij het  iets gepast vond wat de speler zei.“

Munoz vervolgt: “ Hij (de scheidsrechter, red.) haalde ook aan dat Mike (Kolf, red) stond te coachen. Ik hem toen gevraagd als er iemand vanuit het publiek iets roept of hij daar dan ook wat aan doet. Mike stond gewoon achter het hek en heeft niet lopen coachen. Natuurlijk riep hij wel eens iets tegen een speler. Maar er stond veel mensen die iets roepen, Dus van coaching is zeker geen sprake.”

Amsterdam FM deed zondag LIVE radio verslag. Munoz: “ Ik ga nu die uitzending terug luisteren want de verslaggever heeft diverse keren gezegd dat er geen dreigende sfeer was. Ik wil het allemaal nog wel eens horen want we worden nu gewoon onrecht aangedaan door iemand die waarschijnlijk nog met wat oud zeer zit. En dat gaat verder dan alleen dit voorval.”

Vanavond komt het bestuur van Zeeburgia bij elkaar om de ontstane situatie te bespreken.

Later nog een interview met voorzitter Rob Theunisse.

Archieffoto Rob Beense: Alain Munoz (rode jas en pet) op de bank van Zeeburgia

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!