Bas Middelkoop (AFC) kiest voor Swift: “Het voelde meteen vertrouwd”

Bas Middelkoop verruilt AFC na dit seizoen voor zaterdag Hoofdklasser Swift. De 20-jarige vleugelaanvaller krijgt bij Swift het vertrouwen dat hij dit seizoen bij AFC deze jaargang mist. “Ik heb van Mark Evers het vertrouwen gekregen als toegevoegde waarde te worden gehaald.”

Na een gesprek met AFC-trainer Bart Logchies besloot Middelkoop eieren voor zijn geld te kiezen. “Ik had niet het gevoel dat ik meer speeltijd zou krijgen. Vorig seizoen speelde ik negen wedstrijden in de Topklasse, waarvan een paar zelfs als basisspeler, maar dit seizoen heb ik alleen in de beker tegen Hollandia gespeeld. Dat is natuurlijk teleurstellend. De situatie zou volgend seizoen ook zo worden dat ik op de bank kon zitten bij het eerste en spelen in het tweede elftal. Dat zag ik niet zitten.”

Hij ging op zoek naar een club in de buurt op een goed niveau. “Mijn vader en ik zeiden direct tegen elkaar dat Swift de beste optie was. Vervolgens heb ik een heel positief gesprek gehad met de trainer, Mark Evers. Ik had er meteen een goed gevoel bij, het voelde vertrouwd. Van hem kreeg ik het vertrouwen als toegevoegde waarde te worden gehaald. Ze waren zelfs al sinds oktober bezig om mij naar Swift te halen. De keuze was voor mij snel gemaakt.”

Bas Middelkoop AFC
Foto: Mario Wormhoudt

Zo maakt de vleugelaanvaller volgend seizoen de overstap naar de zaterdag Hoofdklasse. “Het is wel weer lekker om op zaterdag te voetballen, dat ben ik toch gewend van alle jaren in de jeugd van AFC. Daarnaast denk ik dat dit het juiste niveau voor mij is. Ik moet Bart Logchies misschien wel gelijk geven dat ik mezelf te licht vind om meteen alles te starten in de Topklasse, alleen had ik op wat meer speeltijd gerekend. Die hoop ik nu bij Swift wel te krijgen in het eerste elftal.”

Ver in zijn achterhoofd heeft Middelkoop nog wel het gevoel ooit terug te willen keren bij AFC. “Ergens speelt dat wel. AFC is en blijft mijn club, ik ben een jongen van AFC en hier natuurlijk opgegroeid. Ik heb best moeite gehad om te kiezen voor een vertrek. Misschien keer ik ooit nog terug, daar denk ik wel aan. Dan zou ik wel een betere kans willen krijgen als basisspeler en het vertrouwen dat ik nu bij Swift krijg.”

Naast Middelkoop maken ook Mathieu Christianen (Koninklijke HFC) en Lionel Frederik (Sparta Nijkerk) de overstap naar de zaterdag Hoofdklasser.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)