Belangrijke zege voor Vlug & Vaardig diep in blessuretijd

In de strijd om handhaving in de zaterdag derde klasse B heeft Vlug & Vaardig drie hele belangrijke punten gepakt. Door een winnend doelpunt in de negende minuut van de blessuretijd werd Koninklijke HFC met 2-1 verslagen. De Amsterdammers stijgen hierdoor naar de elfde plaats en hebben slechts vier punten minder dan het veilige Koninklijke HFC.

Het eerste gevaar in het duel in het rechterrijtje kwam van de gasten uit Haarlem. In de elfde minuut lepelde Pascal Averdijk de bal echter op de lat, buiten bereik van doelman Redouane Krap. Toch opende de thuisploeg na een klein half uur de score. Via Bennie Hellings en Leroy Hardenberg kwam de bal bij Jasper van Abeelen, die geen moment aarzelde en hard in de linkerbovenhoek raak schoot: 1-0.

DSC_0431

Even later dacht Koninklijke HFC gelijk te maken, maar het van dichtbij door Averdijk binnengeschoten doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust ontsnapten de Haarlemmers aan een 2-0 achterstand toen een kopbal van Marco Brouwer uit een hoekschop van Michiel van Tilburg via de onderkant van de lat en de doellijn het veld in kaatste.

In de tweede helft kwam Vlug & Vaardig onder druk te staan. Vanuit het middenveld kwamen Giel Brandt en Maarten Wolff steeds mee naar voren en was Koninklijke HFC voortdurend dreigend. Het leverde na een uur spelen de verdiende gelijkmaker op. De net ingevallen Mark Heeremans schoot uit een vrije trap van zo’n twintig minuten hard en onhoudbaar via de binnenkant van de paal raak. Vlug & Vaardig leek vervolgens even onder de druk te bezwijken, maar hield nog goed stand.

DSC_0454

Toen Koninklijke HFC vijf minuten voor tijd Robin Cats met een rode kaart vroegtijdig naar de kleedkamer zag vertrekken na een onbesuisde overtreding op Martin van der Meer, leek Vlug & Vaardig het heft weer in handen te nemen. Het duurde nog even, maar in de negende minuut van de blessuretijd viel de bevrijdende 2-1. Een verre inworp kwam terecht bij Marco Brouwer, die teruglegde op Laurence Rutte. Zijn volley verdween over doelman Jan Kraaijvanger in de kruising.

Het zorgde voor veel vreugde bij de thuisploeg, want de kansen op lijfsbehoud zijn voor de Amsterdammers weer iets meer toegenomen. Vlug & Vaardig klom naar de elfde plaats, vier punten achter het vooralsnog veilige Koninklijke HFC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.