Home / Algemeen / Belangrijke zege voor Ajax op GOES
Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Belangrijke zege voor Ajax op GOES

Ajax heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt op GOES. De Zeeuwse ploeg stond gedeeld laatste, maar Ajax stond daar slechts een paar punten boven. Winst was dus belangrijk om niet in de gevarenzone te komen. En dat lukte: 3-0.

In de eerste helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij en het eerste kansje was voor Timo van Roemburg, die uit een corner net naast kopte. Vlak daarna kon ook GOES voor het eerst in de aanval, wat resulteerde in een schotje van Riad Elloukmani. Na nog een aantal mogelijkheden was het Ajax dat op voorsprong kwam. Met een kleine twintig minuten op de klok kon Tristan Buis zich goed vrij draaien en van dichtbij scoren: 1-0. Ajax bleef de bovenliggende partij, maar veel pogingen om iemand diep te sturen mislukten. De wind in de rug zorgde ervoor dat veel ballen te hard waren. Maar ook GOES werd niet echt gevaarlijk, waardoor het er goed uit zag voor Ajax.

Na rust begon GOES een stuk sterker, al resulteerde dat niet meteen in veel gevaar. Een aderlating voor Ajax was wel dat Glenn van Zoolingen, die nota bene zijn 200e duel speelde voor Ajax, met een hoofdblessure het veld moest verlaten. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon de geplande huldiging na afloop van de wedstrijd gewoon doorgaan. Maar eerst moet Ajax nog de zege over de streep zien te trekken. Dat leek in de tweede helft niet mee te vallen en het werd helemaal spannend toen de bal na zeventig minuten op de stip ging. Gianni Tiebosch trapte de bal in de linkerhoek, maar daar was ook Virgil Deen, die een fantastische redding verrichtte.

Een cruciale redding en Ajax was bovendien weer wakker geschud. Met invaller Kaj de Jong ging het op jacht naar de 2-0. De Jong werd goed diep gestuurd, waarna hij de bal breed legde op Stefan Smal. Die gaf de bal op zijn beurt weer aan Lesly de Sa en de oud-prof maakte het keurig af: 2-0. Vlak voor tijd maakte Buis er ook nog 3-0 van. In de blessuretijd had GOES nog de kans op een aansluitingstreffer. De bezoekers kregen een vrije trap. Deen stond verkeerd gepositioneerd omdat hij waarschijnlijk een voorzet verwachtte, maar Tiebosch besloot de bal in de korte hoek te plaatsen. De Ajax-doelman was echter op tijd op de goede plek en zo werd er afgesloten met drie punten en een cleansheet.

De drie punten geven Ajax weer wat lucht. Het gat met de gevarenzone is nu 8 punten. Komende week staat er een midweekse speelronde gepland. Ajax gaat dinsdag op bezoek bij Staphorst, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Harkemase Boys.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)