Benhammou kijkt na “wereldprestatie” ‘T Knooppunt uit naar Elite Round

Een prestatie van formaat. ‘T Knooppunt schreef afgelopen week historie door als eerste Amsterdamse club ooit de Elite Round (laatste zestien) van de UEFA Futsal Cup te bereiken. Nu de roes is weggetrokken, en het wachten is op de loting donderdagmiddag, wordt er iets anders gevraagd: direct presteren in de competitie.

“Deze prikkel, deze ervaring, moeten we het hele seizoen meenemen. Alleen dan gaan wij ons ontwikkelen”, zegt trainer Hicham Benhammou. “We speelden tegen allemaal ploegen die vijf keer in de week trainen. En dan trainen wij slechts twee keer. Vaak leg je het dan fysiek en conditioneel af, zeker wanneer je drie wedstrijden in vier dagen moet spelen. Maar wij hebben het geflikt. Zes keer gescoord tegen de nummer twaalf van Europa (Slovan Bratislava, red.). Echt een wereldprestatie.”

Daar leek het aanvankelijk niet op. De eerste groepswedstrijd werd verloren tegen Georgians Tbilisi, al was er van wanhoop allerminst sprake. “Ik heb eens gezegd dat ik dominant wilde spelen en dat was precies zoals ik het voor ogen had. We creëerden gigantisch veel kansen, alleen ontbrak het aan een beetje geluk dat je in zo’n wedstrijd nodig hebt. Direct na de wedstrijd zei ik: als wij van Slovan Bratislava winnen, krijgen we alles weer in eigen hand. Gelukkig hebben we het goede gevoel vastgehouden en meegenomen naar de andere wedstrijden.”

Routinier Jamal el Ghannouti na het bereiken van de Elite Round

Door overwinningen op de Slowaakse gastheer en Bielsko-Biala (Polen) eindigde ‘T Knooppunt op de gedeeld eerste plaats. Het onderlinge resultaat gaf de doorslag. “Ik ben geen waarzegger, maar kennelijk is het wel uitgekomen”, glimlacht Benhammou. “De groep is nog dichter naar elkaar toe gegroeid. Ik gebruik zo’n week om uitgebreid met iedereen te praten en te kijken hoe de vlag erbij hangt. Dan gaat het over hun rol, maar ook wat ze van ons als technische staf verwachten. Los van het resultaat is het voor de teambuilding echt goed geweest.”

Net terug in Nederland wisten de Amsterdammers deze prestatie door te trekken en maandagavond Hovocubo 2 (na strafschoppen) in de beker uit te schakelen. Nu kan de blik op de loting, donderdagmiddag. De groepshoofden zijn al bekend, dus mag ‘T Knooppunt zich opmaken voor een reis naar Madrid, Lissabon, Györ (Hongarije) of Pescara (Italië). “Dat is toch fantastisch, als je straks in Madrid of Lissabon mag spelen. Het wordt voor ons de volgende test om te kijken of wij ook zulke topploegen, met de beste spelers van de wereld, onder druk kunnen houden en ons eigen spel spelen. Onze lat ligt blijkbaar hoger dan het hoofdtoernooi en ik zie ons zeker niet keihard afgaan.”

Foto’s ‘T Knooppunt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)