Home / Algemeen / Bennekom in laatste seconde langs Odin’59

Bennekom in laatste seconde langs Odin’59

In een rommelig duel leek ODIN’59 er met de volle winst vandoor te gaan door een treffer van Faruk Yurdakan. Het spook van De Eikelhof besliste anders en invaller Ruben Rip bepaalde dat de Heemskerkers in de slotseconde 2 punten moesten retourneren. Einduitslag 1-1.

ODIN´59 had nog wat recht te zetten na de laatste confrontatie met Bennekom op sportpark de Eikelhof. In de nacompetitie om promotie naar de topklasse kreeg ODIN´59, 25 mei jongstleden, het deksel op de neus.  Een 0-1 voorsprong leeg ook toen goed voor de Heemskerkse zege, maar in de 89e minuut en diep in blessuretijd wist Bennekom via Geert van de Heiden en Rence van der Wal alsnog de volle winst te pakken (2-1), om door te stoten naar de halve finales van de play offs. Deze middag was Bennekom wederom de slimste ploeg en op handen gedragen door de bij vlagen bedenkelijke arbitrage wist het team van trainer Eric Speelziek in de laatste seconde van het zesde competitieduel gezichtsverlies te voorkomen.

P1690392

De sterke start van ODIN´59 ebde na een kwartier al weg. Het spel golfde op en neer zonder grote kansen aan beide zijden, ondanks een dreigend moment met Bas Ent en Faruk Yurdakan na dik 20 minuten. Barry van Dijk reageerde even later alert op de inzet met het hoofd van Mo Bendadi. Na het uitvallen van Ent (enkel) had Frits Kramer in de slotfase voor rust zijn team aan de leiding kunnen schieten, maar Sjoerd Rensen liet dat niet toe.

Met Raymond Kolder fris in de ploeg van trainer Mark Evers, als vervangen voor Kramer, nam de homogeniteit van het elftal toe. ODIN´59 hield langer balbezit en speelde meer in de offensieve modus, ondanks een mogelijkheid voor Marco van Rooijen, 10 minuten na rust. Ook Mo Bendadi liet zich nogmaals gelden, maar vond de sterke Van Dijk op zijn weg. Even later zorgde Ogur Kaya, vanaf 25 meter al voor de nodige onrust in de defensie bij Bennekom. En met nog 10 minuten in de reguliere speeltijd bleek een uitstekende voorzet van Kaya goed voor de late openingstreffer via Faruk Yurdakan, die de bal overtuigend langs Rensen dirigeerde, 0-1.

P1690463

Ook de slotfase van de wedstrijd stond bol van de arbitrale missers. Scheidsrechter Van der Roest bleef het complete duel op zijn falende assistenten vertrouwen. Het harde en enkele malen onreglementaire fysieke optreden van Mamoudou Kaba werd oogluikend toegelaten of faliekant gemist door de kwalitatief povere  leiding. In de slotseconde van de 96e minuut kwam Bennekom, tot afgrijzen van de Heemskerkers, alsnog op gelijke hoogte via invaller Ruben Rip, 1-1. Ondanks het gelijke spel behouden beide ploegen hun positie op de ranglijst van de hoofdklasse A. ODIN’59 bleef in het linkerrijtje staan op de 7e plek en Bennekom handhaafde zich op de 12e positie.

Verslag en foto’s Pim Hols

Send this to a friend