Home / Algemeen / Benno Nihom (Ajax Vrouwen): “Erg naar mijn zin in nieuwe rol”

Benno Nihom (Ajax Vrouwen): “Erg naar mijn zin in nieuwe rol”

Benno Nihom is bezig aan zijn eerste week als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De 30-jarige oefenmeester, die de afgelopen vijf seizoenen assistent was van Ed Engelkes, is erg blij dat hij nu de eindverantwoordelijkheid heeft bij de regerend landskampioen. Op de website van Ajax kijkt Nihom, ook trainer van zaterdag Hoofdklasser AFC, vooruit op de voorbereiding en het debuut in de UEFA Women’s Champions League.

Afgelopen maandag kwam de nieuwe groep, met uitzondering van de internationals, voor het eerst bij elkaar, een dag later stond de eerste training op het programma en morgen (vrijdag) is de eerste oefenwedstrijd tegen Nederland Onder-19. “Ik zie het meer als een trainingspartij, vooral omdat we als groep nog verre van compleet zijn vanwege het EK en het naderende EK Onder-19. We hebben momenteel wat speelsters van Buitenveldert die meetrainen en morgen ook meedoen in de oefenwedstrijd. Deze wedstrijd zal – ondanks dat we niet compleet zijn – wel erg nuttig zijn. Het is belangrijk dat de speelsters weer wennen aan het spelen van een wedstrijden. Ik ben blij dat we op deze manier ritme kunnen opbouwen.”

Foto AjaxHeldinnen | Benno Nihom (r) met Ed Engelkes na het behaalde kampioenschap

De Amsterdammers spelen in de komende periode ook nog tegen Borussia Mönchengladbach, Ter Leede en ADO Den Haag. Bij de laatste twee oefenwedstrijden verwacht Nihom zijn volledige selectie ter beschikking te hebben, want op 20 augustus vertrekt Ajax naar Estland voor de kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League. Daarin speelt het tegen Standard Luik (België), Rīgas Futbola Skola (Letland) en het organiserende Pärnu JK. “In de tien dagen daarvoor (10 augustus komen de internationals terug, red.) draait het vooral om de speelwijze en het tactische plan. Tien dagen is kort, maar niet onmogelijk. Het wordt een mooie uitdaging maar qua fitheid zit het wel goed.”

Vijf jaar maakte Nihom het aan de zijde van Engelkes mee, nu is hij zelf de hoofdtrainer. “Ik ben vijf jaar met plezier assistent geweest, maar zoals elke topsporter heb ik ook ambitie. Ik ben daarom ook erg blij dag ik nu hoofdcoach ben. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn nieuwe rol.”

Foto boven: Benno Nihom tijdens de ondertekening van zijn contract (Ajax)

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Geef een reactie

Send this to a friend