Home / Algemeen / Bensabouh (AGB): “Vind niet dat wij in de eerste klasse thuis horen”

Bensabouh (AGB): “Vind niet dat wij in de eerste klasse thuis horen”

Afgelopen zondag had Marouane Bensabouh een belangrijk aandeel in de derby tussen AGB en SDZ. Na negentig minuten voetballen stond de 8-0 uitslag op het scorebord en Bensabouh was tijdens de wedstrijd aangever van twee goals en wist zelf ook het net te doen bollen.

Op het veld op Sportpark Ookmeer was de middenvelder overal aanwezig, van afjagen tot een spil zijn in het combinatiespel. “Het was echt een heerlijke wedstrijd, 8-0 winnen en er hadden eigenlijk ook nog wel meer goals moeten vallen.” Wel zag Bensabouh iets terugkomen wat vaker bij AGB speelt. “Alleen werden we te gemakzuchtig, dat typeert ons wel dit seizoen. We hadden in veel wedstrijden meer moeten scoren of maakten het onszelf nog lastig, dat we kielekiele wonnen. Terwijl we het allang hadden moeten beslissen.”

Over zijn eigen prestaties zondag is Bensabouh ook te spreken.“Mijn eigen wedstrijd was ook erg lekker. Hoewel ik wel een extra doelpuntje had mogen maken, maar ik ben tevreden met een goal en twee assists. Ook was ik belangrijk voor het team en dat staat voor mij eigenlijk op 1.”

AGB blijft in de achtervolging op koploper Kampong. Het verschil bedraagt nog steeds twee punten. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen ROAC op het programma. “We moeten echt niet denken dat we zondag ‘even van ROAC winnen’ omdat ze laatste staan. Het is een stugge tegenstander. Aan het begin van het seizoen heb ik aangegeven dat we elke wedstrijd onze winnaarsmentaliteit tonen en onze kwaliteiten gebruiken. Dat is hoe je de eerste klasse uitspeelt. Elke week moet je er hon-derd pro-cent staan. Alles geven. In het team heeft iedereen zijn kwaliteiten en dan kunnen wij heerlijk voetballen. Als je dat ziet, vind ik niet dat wij in de eerste klasse thuis horen, maar juist omhoog moeten.”

Veegpartij bij AGB – SDZ: 8-0

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB