Benschop en AH’78 delen de punten

Het was voorspeld, door velen die er naar eigen zeggen verstand van hebben; dit wordt weer een mooi potje voetbal door twee ploegen die voor de winst gaan. En het bleek eens te meer ook bewaarheid te worden. Na negentig enerverende minuten stond er 1-1 op het scorebord en al bij al was dat uiteindelijk toch een terechte eindstand.

In het oergezellige Benschop, waar AH’78 na 1 jaar afwezigheid weer mocht neerstrijken, ontspon zich een zeer vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers. Twee positief ingestelde teams, ieder met een eigen spelconcept, wilden de winst naar zich toetrekken. Dat het toch 1-1 werd, deed recht aan de spelopvatting van beide equipes: ze streden met volle overtuiging voor de 3 punten, maar moesten zich op het eind tevreden stellen met ieder een punt.

De bezoekers uit Huizen begonnen het best aan de wedstrijd: met een solide opererende verdediging werd fasegewijs de aanval gezocht, de snel in stelling gebrachte aanvallers zorgden voor onrust in de Benschop verdediging. In de 7e en 10e minuut werd centrumspits Mark Wisse 2x de diepte ingestuurd. In het eerste geval plukte doelman Bram Haaksman de bal op het laatste moment van de voet van Wisse en in geval 2 stopte hij de te zwakke inzet van de snelle Wisse.

26102013 Benschop en AH'78 aan elkaar gewaagd

De toon was gezet, het wachten was op het antwoord van de thuisploeg. Dat kwam 10 minuten later: een goed uitgevoerde counter bracht Nicolaas de Jong als rechterspits voor keeper Roomer, hij miste het doel op centimeters.

Acht minuten later weer een snelle aanval van Benschop over de rechterflank, Matthieu Oudshoorn passeerde Koen Roozeboom binnendoor, zijn voorzet werd door spits Maarten Wiegeraad net naast de goal gekopt.

Benschop bleef in deze fase de gevaarlijkste ploeg, ze combineerden makkelijker naar voren en stichtten gevaar in de verdediging van AH’78. In de 37e minuut werd een inzet van Martijn de With op het laatst nog weggewerkt middels een sliding van Maarten Schrama, de hierop volgende corner werd door 2 inkomende Benschoppers voor open goal naast gekopt…

Eén minuut voor rust de kans op de voorsprong voor AH’78: Maarten Schrama stak Elio de Sousa Almeida over rechts verrassend vrij voor keeper Haaksman, die pareerde zijn inzet bekwaam en voorkwam een 0-1 voor de bezoekers.

Na de thee binnen een minuut 5 (!) corners voor de thuisploeg, zonder resultaat. AH’78 putte hier kennelijk moed uit en in de 53e minuut kwam het op voorsprong: Stephan Campbell werd op rechts vrijgespeeld en zijn voorzet werd koeltjes door invaller Benjamin de Bruin op 7 meter in de rechterhoek getikt (0-1).

Benschop moest nu aandringen en gaf ruimte weg achter de verdediging. Kaasje voor AH’78, dat hierop zinspeelde. Een prima ‘zaalvoetbalcombinatie’ op het kunststof biljartlaken van Benschop bracht invaller Mounir el Kaddari na een uur uiteindelijk voor keeper Haaksman: in plaats van een logische ‘sleepbeweging’ tikte hij de bal direct op doel, Haaksman reageerde katachtig en voorkwam de zeker lijkende 0-2.

Benschop drukte in het laatste deel van de wedstrijd AH’78 resoluut naar achteren, enigszins in het zadel geholpen door noodgedwongen vervangingen van middenvelder Maarten Schrama (geraakt door arbiter Burema!) en spits Mo el Kaddari. In de 86e minuut kwam het alsnog langszij: een voorzet van Matthieu Oudshoorn over links kwam in de ’16’ voor de voeten van invaller David Verweij en hij was het die de verdiende gelijkmaker in de touwen tikte (1-1).

In de laatste 5 minuten gingen beide ploegen voor de volle winst, met alle risico’s van dien. Twee minuten voor tijd kogelde vrije verdediger Tim Renes een slim teruggelegde vrije trap via Elio de Sousa vanaf 20 meter net naast de Benschop-goal en in de laatste minuut moest keeper Maarten Roomer van de bezoekers nog gestrekt naar de hoek voor een harde inzet van rechtsback Jeroen Lieverse van Benschop.

De 1-1 bleef op het scorebord staan, een terechte eindstand in een vermakelijke partij voetbal. Scheidsrechter Burema deelde nog 4 gele kaarten uit in deze wedstrijd, keurig verdeeld over 2 partijen, maar besloot het duel soeverein na het bijtellen van 5 minuten blessuretijd.

Het bleef na afloop nog lang ouderwets gezellig in de drukbezochte businessruimte van Benschop…