Ruststand: 1-1, eindstand: 1-1

Scoreverloop: 13. Guus Tennekes (penalty,1-0); 20. Sebastian Schildt (1-1)

Toeschouwers: 250

Spannende topper AH’78 bij Benschop: 1-1

Een wedstrijd waar door de insiders naar werd uitgekeken, 2 voetballende ploegen en belangen op het spel. En wat werd voorspeld, is ook uitgekomen: veel passie en strijd, goed voetbal van beide kanten en uiteindelijk een gelijkspel (1-1) op het bord. Over het geheel genomen een terecht resultaat voor beide ploegen, men knokte voor wat het waard was, ieder kreeg een punt en was daar op het einde tevreden mee.

Maar wat een begin: AH’78 vloog uit de startblokken, Thomas van Middelkoop werd na 30 seconden (!) prima vrijgespeeld op links en liet een knappe voorzet los op Sebastian Schildt, die schrok van de vrije kans op 10 meter van de goal en via zijn scheenbeen ging de bal net naast. Benschop, wat bekomen van de schrik, ging meer naar voren spelen. In de 12e minuut een diepe bal op Mathieu Oudshoorn, Jacob Heinen reageerde iets te laat en ook keeper Stefan Koster kwam een pas tekort: Oudshoorn raakte zijn uitgestoken been in de ’16’ en scheidsrechter Augustin wees naar de stip. Guus Tennekes voltrok het vonnis en schoof de penalty beheerst binnen: 1-0

AH’78 stroopte de mouwen nog eens extra op, er werd goed gecombineerd tussen de linies en de eerste mogelijkheden ontstonden voor de bezoekers. Paul Reumer’s inzet na 16 minuten verdween naast het doel en 3 minuten later een prima actie van Jacob Heinen over links: zijn strakke voorzet werd hard door Sebastian Schildt op doel gekopt, met een uiterste inzet tikte keeper van Beuningen de bal over de lat. In de 20e minuut de verdiende gelijkmaker: een corner van Thomas van Middelkoop werd keihard door Sebastian Schildt in de linkerhoek gekopt: 1-1 Maar ook Benschop liet zich niet onbetuigd: een harde kopbal van Charley v.d. Stok werd katachtig door Stefan Koster over de dwarsligger getikt. Het spel golfde op en neer, met het betere veldspel van de bezoekers. Zij combineerden makkelijker naar voren en vonden goed de vrije man. De vleugels kwamen minder in het spel voor, daarentegen waren de backs Banjaktoetoer en Heinen wel dreigend gevaarlijk naar voren toe. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand.

Na rust had AH’78 de wind in de rug, wat de eerste 10 minuten nog geen voordeel voor hun was. Benschop combineerde nu beter en verscheen enkele malen dreigend voor het doel van keeper Koster. Die hield echter in alle gevallen het hoofd koel en liet zich niet verrassen door de voorwaartsen van Benschop. Na die 10 minuten nam AH’78 het heft meer in handen en zocht nadrukkelijk de aanval. In de 56e minuut een vrije trap van Thomas van Middelkoop: zijn voorzet werd door Paul v.d. Born via de keeper overgeschoten. Tien minuten later een fraaie actie van Thomas van Middelkoop, op 25 meter zag hij keeper van Beuningen iets te ver voor zijn doel staan en zijn geplaatste bal ging via de bovenkant van de lat over het doel.

Het laatste kwart van de wedstrijd kon alle kanten op, beide ploegen streden voor de winnende goal. Wie em zou maken, was spekkoper. Benschop drong aan en via vrije trappen en corners werd de verdediging van AH’78 op de proef gesteld. Aan de andere kant een mooie uitgespeelde aanval in de 77e minuut van de rood-zwarten: op 20 meter haalde Paul v.d. Born met rechts hard uit, zijn schot verdween centimeters naast de verkeerde kant van de paal. De laatste mogelijkheid was voor AH’78: weer kwam rechtsback Banjaktoetoer in de 88e minuut op rechts goed door en zijn voorzet werd door Sebastian Schildt via van Beuningen net naast gekopt. Na 90 minuten blies referee B. Augustin voor het einde, een enerverende wedstrijd tussen 2 sportieve ploegen eindigde in een gelijkspel: 1-1

Benschop liet 2 punten liggen t.o.v. concurrent  IJFC voor de klassetitel, AH’78 behield echter de voorsprong van 3 punten op de achtervolgers in de 3e periode.  Na afloop werd er gezellig nagekaart in de bestuurskamer van Benschop, met een schuin oog werd door de thuisploeg al gekeken naar het inhaalduel van AH’78 tegen IJFC voor de 2e periode later in de maand. Dat duurt echter nog 2 weken, eerst maar eens volgende week het belangrijke thuisduel van de Huizers tegen het ‘uitgenaste’ de Beursbengels uit Amsterdam.