Home / slideshow / Bestuur Blauw-Wit opgestapt, 4 nieuwe bestuursleden benoemd

Bestuur Blauw-Wit opgestapt, 4 nieuwe bestuursleden benoemd

Het bestuur van ASV Blauw-Wit heeft afgelopen weekend aan de leden van de club laten weten op te stappen. Er is al langere tijd een bestuurscrisis gaande bij de club.

Eind vorig jaar werd een nieuw bestuur verkozen, waarvan Jemima Wirht de voorzitter was. Er waren echter sterke twijfels over de rechtmatigheid van deze verkiezingen en omdat de beide besturen daar niet uit kwamen, ging men naar de rechter. Die deed in juli uitspraak: het bestuur onder leiding van Wirht was onrechtmatig verkozen en het oude bestuur, bestaande uit Luc van Bolderick, Ben van Nelfen en Liesbeth Stricker, moest in ere hersteld worden.

Dat bestuur ging vervolgens aan de slag om alle (financiële) stukken van de afgelopen maanden boven tafel te krijgen. Dat liep echter moeizaam en het bestuur ontdekte dat de schulden van de club groter waren geworden, zo schrijft het. Bovendien richtte het onrechtmatige verkozen bestuur wederom een eigen website op, waardoor er nu 2 websites zijn: asv-blauwwit.nl (de website van het rechtmatige bestuur) en https://asv-blauwwit.amsterdam/.

Het rechtmatige bestuur heeft uiteindelijk besloten de handdoek in de ring te gooien, omdat de enige andere optie een nieuwe rechtszaak was. De brief die het bestuur aan de leden van Blauw-Wit heeft gestuurd, vind je hier.

Op 4 oktober stond er al een BLV gepland om 4 bestuursleden aan het bestuur toe te voegen. Deze BLV heeft alsnog plaatsgevonden. Hierbij zijn Ammar Khawaja, Giovanny Sabajo, Aziz Mohammadi en Hans Fisser benoemd tot nieuwe bestuursleden. Zij zullen voorlopig met z’n vieren het nieuwe bestuur van de club vormen.

Hieronder lees je wat we in januari schreven over de situatie:

Oud-bestuursleden a.s.v. Blauw-Wit betwisten rechtmatigheid ALV

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)