Bij Zeeburgia lijkt het even niet om voetbal te gaan (deel 2): Het bestuur

Bij zondag eersteklasser Zeeburgia is er momenteel veel onrust. Vorige week verzocht een grote afvaardiging van de leden om een Buitengewone Algemene Ledenvergadering.  De onvrede zit hem met name in  de toekomstplannen van de club, het nieuwe clubhuis en de keus om te stoppen met Mike Kolf. Bijna 300  (van de 649) leden willen ook stemmen over het ontslag van het bestuur. Vandaag het verhaal van Rob Theunisse, voorzitter van Zeeburgia.

Theunisse verblijft momenteel in Spanje. Als we hem confronteren met het verhaal van een afvaardiging van een groot deel van de leden dat we afgelopen dinsdag publiceerden (lees hier deel 1) dan  reageert hij krachtig en duidelijk. Theunisse: “ Een stemming zal er nooit komen. Als ze gaan stemmen dan stap ik meteen op. Ik ben hier tien jaar geleden gekomen. Toen stond de club er niet goed voor. Vijf jaar later ging ik weg en was de club gezond en stond het weer op de kaart. Anderhalf jaar later vroegen ze (het bestuur, red.) me terug omdat net niet goed ging.  Als ik nu op stap dan kom ik niet meer terug. Ik ga dat geen tweede keer doen.”

Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse
Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse

De voorzitter is woedend over de gang van zaken binnen zijn club. Theunisse; “Het is gewoon schandalig wat hier gebeurt. Het zijn ongeoorloofde praktijken. Jeugdspelers (of hun ouders) worden gewoon gedwongen om te tekenen. Als ze dat niet zouden doen dan zouden ze in een lager elftal terecht komen. Ze zeggen wel dat het niet om Mike Kolf gaat, maar daar gaat het wel om. Alle andere argumenten slaan nergens op. Over het nieuw te bouwen clubhuis ben ik altijd heel open geweest. Al jaren ben ik dat. In januari hadden we een ledenvergadering en toen ging het daar ook over. Toen waren er nog geen 25 leden. Waar waren ze toen? Deze hele actie is pas in gang gekomen nadat we bekend hadden gemaakt dat we niet verder zouden gaan met Mike Kolf.”

Eerder liet Theunisse aan Het Amsterdamsche Voetbal al weten waarom hij niet verder ging met Kolf (lees hier het verhaal van het bestuur en hier dat van Mike Kolf). Theunisse: “Als Mike nu zegt dat hij een contract voor onbepaalde tijd heeft is dat mijn inziens niet relevant. Wij hebben in onderling overleg besloten te stoppen aan het einde van het seizoen. Ieder jaar verlengen we zijn overeenkomst. Dat mevrouw van Leeuwen (en de commissie, red.) nu antwoorden wil op vragen hoe we het zonder Mike gaan doen, snap ik ook niet.  Ik heb haar al gezegd dat we met  (een) goede opvolger(s) zouden komen.  En de vragen met betrekking tot de bouwcommissie had ze gewoon in januari aanwezig moeten zijn.”

Rob Theunisse geeft tekst en uitleg over de bouwtekeningen van de nieuwe accommodatie
Rob Theunisse geeft tekst en uitleg over de bouwtekeningen van de nieuwe accommodatie

Theunisse zal een eventuele stemming dus niet afwachten. “Daar voel ik me echt te goed voor. Misschien hebben ze wel het geluk dat we eerder opstappen en dan kunnen ze het uitzoeken. Dick Smit (secretaris) is al 58 jaar lid en die stopt er zijn ‘ziel en zaligheid’ in, die is er helemaal klaar mee. De maat is een keer vol.”

Theunisse: “Nog even over Mike Kolf. We hebben afgesproken met elkaar dat we netjes uit elkaar zouden gaan en niet met modder zouden gooien. Als ze (de  leden, red.) me blijven zwart maken en zich met ongeoorloofde  praktijken blijven bezig houden en dan stop ik. Het ronselen van handtekeningen en straffen van spelers als ze niet tekenen daar moeten ze (de leden, red) echt mee oppassen.”

Voorzitter Rob Theunisse tijdens ene bijeenkomst van de club in december 2012
Voorzitter Rob Theunisse (links)  tijdens een bijeenkomst van de club in december 2012

Dat de voorzitter tot half april in Spanje zit, ziet hij niet als een probleem. Theunisse: “ Ik heb dagelijks contact met mijn bestuursleden en ben prima bereikbaar. Ik heb tegen ze gezegd dat ze iedere beslissing unaniem moeten nemen. Als er een datum is voor de Buitengewone Algemene Ledenvergadering zal ik er zijn. Dan vlieg ik gewoon naar Amsterdam.”

Mocht het allemaal niet zo lopen zoals het bestuur het voor ogen heeft dat aarzelt Theunisse niet om alles naar buiten te brengen wat er de afgelopen jaren is gebeurd.  Theunisse: “Ik vertel je nu dat als dat eenmaal gebeurt de wereld te klein is en dan zal het zeker landelijk nieuws worden.”

Verslag Mathijs Groenewoud

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!