Bilal Amarzagouio belandt na Marokkaans profavontuur bij De Dijk

Bilal Amarzagouio verliet Sparta Nijkerk eind 2016 om een avontuur aan te gaan bij Marokkaanse profclub Chabab Rif Al Hoceima. Het avontuur verliep niet zoals de geboren Amsterdammer had verwacht. Eenmaal terug in Nederland heeft de 25-jarige verdediger zich aangesloten bij derdedivisionist De Dijk.

Even dacht Amarzagouio aan stoppen, nadat hij terug was gekomen naar Nederland. “Maar uiteindelijk merkte ik dat ik toch niet zonder voetbal kan”, trapt hij af. In de zoektocht naar een nieuwe club trainde Amarzagouio mee met tweede- en derdedivisionisten, alleen hadden deze vaak hun selectie al compleet. Bij De Dijk, puntloos in de Derde Divisie zaterdag was nog plek. “Ik ben blij dat ik hier nu ben. Ik moet ervoor zorgen dat ik fit word en weer veel kan voetballen. Dat wordt wel lastig, want ik moet nog werken aan mijn wedstrijdconditie.”

Terug naar december 2016, het moment dat het Marokkaanse avontuur begon. De tweede seizoenshelft verliep voorspoedig voor Amarzagouio: hij speelde elke wedstrijd. Totdat er in de zomerstop een nieuwe trainer kwam. “Er kwam een Spaanse trainer met een hele andere visie. Hij wilde liever geld verdienen aan andere spelers, dat werd ook ons verteld door het bestuur. Het was één van de redenen dat ik niet meer speelde. In de beker mocht ik af en toe spelen. Het ergste is dat je helemaal geen kans krijgt.”

De club wilde niet dat Amarzagouio zou vertrekken en beloofde hem dat de trainer ontslagen zou worden. Dit bleek niet zo makkelijk: waar Al Hoceima normaal tegen degradatie knokte, stonden ze nu vijfde. De trainer bleef behouden en Amarzagouio koos voor een vertrek naar Moghreb Tetouan. “Wat grappig is: twee dagen nadat ik vertrok, werd de Spaanse trainer ontslagen. Maar alles was al getekend en ik kon niet meer terug.”

De keuze voor Moghreb Tetouan was te verklaren, aangezien daar trainer Youssef Fertout inmiddels aan het roer stond. Hij kende de rechtsback nog uit hun tijd bij Chabab Rif Al Hoceima. “Ik had pech, want hij werd na twee wedstrijden ontslagen. De nieuwe trainer was eerlijk tegen mij. Hij vertelde dat hij vast zou houden aan de spelers die hij al kende uit het team. We streden tegen degradatie en dat was volgens hem niet het moment om te gaan experimenteren.”

Deze zomer besloot Amarzagouio een einde te maken aan het avontuur. Hij is wijzer en vol ervaringen teruggekeerd in Amsterdam. “Ik heb altijd tegen mijn familie gezegd dat het profvoetbal een keiharde wereld is. Je moet de hele tijd je mannetje staan, anders ben je meteen je plekje kwijt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)