Bilal el Amrani schiet Ajax voorbij Argon

Twee weken geleden was het seizoen van Ajax zo goed als voorbij, maar door overwinningen op Ter Leede en nu Argon doet de zaterdag Hoofdklasser weer mee in de strijd om een nacompetitieplaats. Tegen Argon hielp Bilal el Amrani zijn ploeg, dat grotendeels met tien man speelde, aan de drie punten: 2-3.

“Misschien moeten we voortaan met tien man beginnen”, grapt El Amrani. “Er komt een soort van kracht bij ons los dat we niet meer mogen verzaken en dubbel zoveel moeten geven. Vorige week hielp het tegen Ter Leede en ook tegen Argon. We kunnen dan een beetje inzakken en in de tegenaanval met onze individuele klasse toeslaan.” Waar vorige week Roy Deken de rode prent kreeg, was deze in Mijdrecht voor Jack van Moerkerk. Hij belette de doorgebroken Jesse van Nieuwkerk zijn weg naar het doel van Ajax.

Het voordeel was dat de Amsterdammers al een voorsprong te pakken hadden. Vlak daarvoor trok Lars Middelwijk de bal terug op Stanley Akoy, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot: 0-1. De gelijkmaker van Argon, direct na de rust, kwam voor Ajax echter op een verkeerd moment. Een voorzet bleef liggen in het strafschopgebied, waar Ian van Otterloo van profiteerde. “We hadden net een hele tactische bespreking gehad en krijgen dan direct de 1-1 tegen. Dat was niet fijn, best een tikje. Gelukkig herpakten we ons snel.”

El Amrani nam zijn ploeg aan de hand. De aanvallende middenvelder kapte zijn directe tegenstander uit en prikte de bal in de verre hoek: 1-2. Toch kwam Argon weer op gelijke hoogte. Nu was Van Otterloo de aangever op Syrano Morrison. “Daarna leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, tot mijn moment”, haalt El Amrani zijn tweede treffer terug. Hij schoot de Amsterdammers naar drie punten door de bal in het dak van het doel te deponeren: 2-3.

De drie punten kwamen extra goed aan bij Ajax toen bleek dat concurrenten Swift en Noordwijk ook punten liet liggen. De achterstand bedraagt nu nog maar vier punten, met een wedstrijd tegoed (komend weekend tegen Zwaluwen, red.) “We doen weer helemaal mee. Nu is er geen man meer overboord. Het ziet er goed uit, maar we blijven afhankelijk. We hebben een achterstand goed te maken en het enige wat we daarvoor kunnen doen is al onze eigen wedstrijden blijven winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)