Home / Algemeen / Bilal el Yacoubi en Christy Bonevacia kiezen voor OFC

Bilal el Yacoubi en Christy Bonevacia kiezen voor OFC

Zondag hoofdklasser OFC heeft twee ervaren middenvelders aan haar selectie toegevoegd. Bilal el Yacoubi en Christy Bonevacia zijn vanaf volgend seizoen in Oostzaan te bewonderen. De twee dertigers hebben allebij een verleden in het betaalde voetbal.

Bilal el Yacoubi komt over van zondag eersteklasser Alphense Boys, waar OFC eerder deze maand ook aanvaller Yusuf Sarica wegplukte. ”OFC heeft mij meerdere keren bekeken en vervolgens benaderd. Ze hadden nog een middenvelder nodig. Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging en bij OFC kan ik weer een niveau hoger voetballen. Daarnaast ben ik woonachtig in Amsterdam dus het scheelt mij ook flink wat reistijd. Het feit dat Yusuf ook naar OFC gaat heeft ook meegespeeld in mijn beslissing. We kunnen goed met elkaar samenspelen.”

el yacoubi
Bilal el Yacoubi speelde één jaar voor Chabab. Foto John Groeneweg

De 31-jarige middenvelder speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax, NAC en PSV. Na één jaartje in Marokko te hebben gespeeld trok hij langs een aantal clubs in de top -en hoofdklasse, waaronder één jaar bij Chabab in het seizoen 2013/2014. ”Ik ben een speler met een grote werklust en goede mentaliteit. Ik heb veel ervaring opgedaan in het betaalde voetbal en in de top van de amateurs. OFC heeft veel nieuwe jongens aangetrokken dus het is belangrijk dat we zo snel mogelijk een team gaan vormen.”

El Yacoubi krijgt er in ieder geval een geduchte concurrent bij in de persoon van Christy Bonevacia. Ook hij speelt op het middenveld en brengt profervaring met zich mee. Bonevacia komt over van Bennekom. Hij kwam daar terecht na het faillissement van VVA’71. Na een half jaar bij de zaterdag hoofdklasser kiest hij er nu bewust voor om op zondag te gaan spelen. ”De belangstelling van OFC kwam op het juiste moment. Mijn zoontje gaat bij FC Groningen voetballen. Als ik op zondag speel geeft dat mij de mogelijkheid om zijn verrichtingen te volgen.”

Nadat Haarlem failliet ging koos Bonevacia voor een avontuur bij Spakenburg
Nadat Haarlem failliet ging koos Bonevacia voor een avontuur bij Spakenburg

De geboren Zaankanter speelde in het verleden voor AZ, Emmen en Haarlem. Het spelen op zondag is uiteraard niet de enige reden waarom de 30 jarige oud-prof voor OFC kiest. ”Ik wil met OFC naar de Tweede Divisie. Ik hoop dat ze dit seizoen alvast promoveren zodat we al een stapje dichterbij zijn.  Ik denk dat ik veel toe kan voegen aan het team. Ik ben rustig aan de bal en beschik over veel spelinzicht. Ze zeggen dat ik goed ben in het lezen van een wedstrijd. Ik heb het vermogen om een wedstrijd om te draaien.”

Foto boven: website Alphense Boys

Send this to a friend