Blankendal verwacht dat ASV Lebo heeft geleerd van vorig seizoen

In de afgelopen vier jaar bereikte ASV Lebo met trainer Calvin Blankendal drie keer de play-offs om het landskampioenschap zaalvoetbal. En als je daar eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders. Een plek bij de eerste vier is voor de landskampioen van 2016 ook dit jaar het doel in de Eredivisie, die vrijdagavond van start gaat met een verre uitreis naar Limburg.

Afgelopen zomer onderging Lebo opnieuw een verjongingskuur. Met Noureddine Oulad Ben Youssef (‘T Knooppunt), Redouan Makraou (AC Kingdom), Soeremly Tevrede en Noureddine Daoudi verwelkomde Blankendal drie spelers die in het verleden ook voor de Amsterdammers hebben gespeeld. “We hebben een gretige groep, waar ik zelf ook veel brandstof uithaal als ik ze zo bezig zie”, zegt Blankendal. Wel verliep de voorbereiding vanwege vakanties behoorlijk rommelig. “We weten dat we gedurende de wedstrijden nog steeds bezig zijn met groeien en onszelf ontwikkelen, omdat we dit in de voorbereiding niet hebben kunnen doen. Ik denk dat de meeste teams daarmee te maken hebben gehad.”

Op papier acht de oefenmeester zijn spelersgroep goed genoeg om bij de eerste vier te eindigen. Volgens hem zijn de niveauverschillen in de top ook kleiner geworden. “Ik denk dat de competitie daardoor veel interessanter zal zijn en het behalen van de play-offs ook moeilijker. Bovendien heb je altijd van die ploegen waar je je niet in moet vergissen: een Volendam of Amicitia dat er opeens zo dicht tegenaan zit. Rond de winterstop hebben we iedereen gehad en kunnen we kijken hoe we ervoor staan.”

Een groot verschil is dat er door het verdwijnen van ‘T Knooppunt geen Amsterdamse derby meer is op het hoogste niveau. Dat zal Lebo ook gaan merken. “Hoe wij de afgelopen seizoen ook draaiden, er zaten altijd twee wedstrijden tussen waarin het niet om de stand ging, maar om prestige. Dat maakte bij beide teams iets los en dat valt nu weg. Ik heb wel gezien dat het iets doet met de hele club en spelers, van beide kanten.”

Maar in Amsterdam-West zijn ze inmiddels overgegaan op de orde van de dag, in aanloop naar de eerste wedstrijd. Voor de competitie-opener tegen Tigers Roermond (voorheen Amicitia) haalt Blankendal de start van vorig jaar aan. Destijds werd verloren van het daarna gedegradeerde Watergras (5-6) en dat moet dit seizoen anders. “Ik verwacht dat mijn team geleerd heeft van vorig seizoen. Dat we geconcentreerder, volwassener zijn en beter uit de startblokken komen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)