Home / Algemeen / Blauw-Wit Beursbengels onder Van Zoghel/Van de Meent bezig met belangrijke inhaalslag

Blauw-Wit Beursbengels onder Van Zoghel/Van de Meent bezig met belangrijke inhaalslag

Jean-Paul van Zoghel was anderhalf jaar geleden eigenlijk gestopt met het trainersvak. Totdat zijn goede vriend Ronald van de Meent hem in oktober belde, of ze samen het roer over wilden nemen bij zaterdag derdeklasser Blauw-Wit Beursbengels. De terugkeer bij de club waar het tweetal in 2011 ook al de leiding had, is hem zeer goed bevallen.

Onder leiding van Van de Meent en Van Zoghel, die half oktober de vertrokken Dave Samson opvolgden, heeft Blauw-Wit Beursbengels de weg omhoog gevonden in de zaterdag derde klasse B. “Ronald werd als clubman door het bestuur gevraagd of hij het seizoen wilde afmaken. Hij vroeg mij vervolgens om het samen met hem te doen. Ronald is een goede vriend van mij. We hebben al eerder samengewerkt. En we doen alles samen: de training, bespreking, voorbereiding. Wie de eindverantwoordelijke is? Dat houden we in het midden. We bespreken alles en overleggen goed, voordat we iets doen. Dat doen we nu al vijf wedstrijden en het bevalt goed.”

Van Zoghel is geen onbekende op Sportpark Sloten. Tussen 2009 en 2011 trainde hij het tweede elftal van Beursbengels, waarvan het laatste half jaar als hoofdtrainer, toen ook samen met Van de Meent. “Het was goed om weer terug te keren. Uit mijn periode bij de club zijn nog maar een paar spelers over. Ik ben heel blij dat Ronald de groep door en door kent, dat is een groot voordeel.” Inmiddels is de club gefuseerd tot Blauw-Wit Beursbengels, al merkt Van Zoghel daar weinig van. “Het eerste elftal is grotendeels van de Beursbengels-kant, de voorzitter (Han Vermeulen, red.) is dezelfde gebleven. Bij het eerste elftal merk je niet dat er dingen anders zijn geworden door de fusie, organisatorisch wel. De club hoopt over een paar jaar jeugdspelers door te kunnen laten stromen, maar dat heeft tijd nodig.”

De 45-jarige oefenmeester heeft het naar zijn zin in Amsterdam. “De terugkeer op het veld is mij zeker goed bevallen. Anderhalf jaar geleden ben ik vooral vanwege de drukte gestopt, dat valt nu behoorlijk mee omdat we het samen goed kunnen regelen. Bovendien hebben we een hartstikke leuke groep. Ze zijn erg gemotiveerd en vinden dat ze hoger horen te kunnen voetballen als team. Dat is anders dan bij mijn laatste club, Nautilus. Daar was ik wekelijks bezig met het motiveren van de spelers in strijd tegen degradatie en de rijen gesloten houden om afstraffingen te voorkomen. Nu ligt elke week de focus om te winnen, dat vraagt ook een heel andere werkwijze.”

Halverwege het seizoen staat Blauw-Wit Beursbengels opgeklommen naar de vierde plaats in de zaterdag derde klasse B, op vier punten van koploper VVC. “We willen zo hoog mogelijk eindigen en het liefst promoveren, maar dat is geen moetje. Natuurlijk weten we de wens van het bestuur en de voorzitter, alleen hebben we geen harde doelstelling meegekregen. Wel willen we minimaal vierde eindigen voor de nacompetitie. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. De laatste vijf wedstrijden hebben we gewonnen, dus we kunnen aardig omhoog kijken. We moeten een aardige inhaalslag maken voor een kampioenschap, al is het voordeel dat we alle ploegen nog een keer krijgen.”

Foto boven Jos Spitteler: Jean-Paul van Zoghel (r) in zijn tijd bij RODA’23

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend