Bram Benda van vierdeklasser AS’80 naar Hoofdklasser Ajax

Bram Benda maakt volgend seizoen de overstap naar zaterdag Hoofdklasser Ajax. De 22-jarige spits speelt nu nog voor zondag vierdeklasser AS ’80 en wil in Amsterdam knokken voor een plek in de aanval. “Ik was gelijk enthousiast, dit is een buitenkans.”

Benda speelt dit seizoen met AS’80 in de vierde klasse G. De spits heeft al meer dan twintig keer gescoord en hij is met zijn ploeg nog volop in de race om het kampioenschap. “In januari speelden wij tegen een combinatieteam van Ajax zaterdag 1 en 2”, vervolgt Benda. “Ondanks dat we met ruime cijfers verloren, viel ik op.”

Vorige week maandag speelde hij een oefenduel met Ajax. “Oorspronkelijk wilden zij mij halen voor het tweede team, maar na een gesprek met trainer Jorg Smeets kreeg ik te horen dat ik volgend seizoen mag gaan voor mijn plek in het eerste elftal.”

De aanvaller vertelt het met gepaste trots. Benda maakte drie jaar geleden de overstap vanuit Almere City FC A1 naar AS’80. “Ik heb destijds bewust gekozen om op een lager niveau te gaan spelen, omdat ik mijn pijlen wilde richten op school. Tevens ga ik komend seizoen studeren in Delft.” Toch hoefde Benda geen moment na te denken toen hij werd gevraagd. “Het komt voor mij als een grote verrassing, maar dit is een buitenkans.”

De topschutter hoopt dat hij op gepaste wijze afscheid kan nemen bij AS’80. “Afgelopen weekend hebben we onnodig verloren van Faja Lobi. Dat kwam mede doordat ik niet scherp genoeg voor de goal was, maar ik ben er zeker van dat wij de titel gaan pakken. We krijgen koploper APWC nog op bezoek en de achterstand bedraagt maar twee punten”, besluit Benda met een glimlach.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)