De Meer kansloos onderuit bij Brederodes

De Meer heeft op bezoek bij Brederodes geen resultaat kunnen boeken. Vooral in de eerste helft werden de Amsterdammers overklast en keken zij al tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust werd er nog vijf keer gescoord, het duel eindigde uiteindelijk in een 5-2 nederlaag voor De Meer. Door het verlies blijft de promovendus op negen punten staan en bezet de elfde plek in 3D.

Beide ploegen begonnen rommelig aan het duel. Het veld had daar een negatief invloed op, want echt combinatievoetbal was niet mogelijk. Brederodes kreeg na twintig minuten de eerste kans. Binnen een halfuur spelen was het voor het eerst raak. Nader Mechini kon binnenschieten na een counter. Robin Houtveen maakte het nog comfortabeler voor de thuisploeg. Hij verschalkte keeper Ruben Schinkel voor de tweede keer en zorgde voor de 2-0 ruststand.

Brederode De Meer 1

De Meer moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, maar de Amsterdammers begonnen zeer matig aan het tweede bedrijf. Tommy van Leijenhorst strafte balverlies van de Amsterdammers af en produceerde nummer drie. Leijenhorst had het daarna op zijn heupen en zorgde ook voor de 4-0. Kon de Meer daar niets tegenover stellen? Stefan de Vries zorgde dat de hatelijke 0 van het scoreboard verdween en schoot raak uit een rebound.

In de slotfase golfde het spel meer op en neer en kwam De Meer zodoende nog op 4-2. Na 87 minuten kopte Ruben Peuchen van dichtbij binnen. De Meer ging geloven in een goed resultaat, maar Leijenhorst maakte zijn hattrick compleet en bezorgde De Meer een kansloze nederlaag.