VIDEO: Breugem (Meteoor): “Dit hadden we helemaal niet verwacht”

VIDEO De Meteoor verraste gisteren (zondag) als promovendus met het kampioenschap in de derde klasse B. Op de laatste speeldag won de ploeg van Gerrie Breugem met 4-2 van KFC en klom het over Kolping Boys heen, dat zelf met 1-4 van Wijk aan Zee verloor. Succestrainer Breugem kon het kampioenschap eerst niet geloven.

“Dit kan eigenlijk niet. We zijn niet eens de beste ploeg uit deze competitie”, vindt Breugem. “Het hele jaar lang hebben we er een beetje tegenaan gehangen en pas op de slotdag gaan we eroverheen. Dat hadden we niet verwacht. Toch blijken we aan het eind van de competitie wel de beste te zijn. Andere clubs laten het op het laatste moment afweten, terwijl wij gewoon onze wedstrijden winnen.”

Breugem

Een kampioenschap ging tot de wedstrijd tegen KFC niet door het hoofd van Breugem. “Hier hebben we het hele seizoen geen rekening mee te houden. Ik had verwacht dat wij ondanks een overwinning door een tweede plek met lege handen zouden staan. Maar Kolping Boys deed zijn plicht niet en daar profiteerden wij van. Dat wij nu opnieuw kampioen zijn geworden, is tot nu toe de knapste prestatie uit mijn carrière.”

Door het kampioenschap is De Meteoor in twee seizoenen tijd van de vierde naar de tweede klasse geklommen. Breugem is er van overtuigd dat de Amsterdammers gewoon mee kunnen doen in de tweede klasse. “Een hoger niveau kunnen we wel aan. Vanaf de eerste dag zal lijfsbehoud het doel zijn. Maar daar gaan we pas over een maand over nadenken. Eerst moeten we hier van genieten.”

Bekijk hier de beelden van het feest na het laatste fluitsignaal op Sportpark Tuindorp-Oostzaan.

[tubepress video=”gIETkcJJCFA” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]

Film & Verslag Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)