Breugem wil Meteoor smoel geven

Gerrie Breugem keert terug als trainer naar de club waar hij in het verleden succesvol was: SV De Meteoor. Nog geen uur nadat bekend werd dat hij HBOK ging verlaten bevestigde hij dat tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

Breugem is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij HBOK. Hij promoveerde met de club naar de eerste klasse en behaalde daar vorig seizoen zelfs een plek in de nacompetitie en reikte ver in het bekertoernooi. Breugem: “De belangrijkste reden dat wij niet met elkaar verder gaan is dat ik van de KNVB geen dispensatie meer krijg om op dit niveau te trainen. Ik wil toch graag op eigen benen staan. Ik heb hier een prachtige tijd gehad “.

De in Zaandam woonachtige trainer keert terug naar zijn oude club SV De Meteoor. Voordat hij naar HBOK vetrok was hij trainer bij de zondagtak van SC Voorland waarmee hij promoveerde naar de tweede klasse. Daarvoor zat hij dus bij De Metoor waar hij drie jaar werkzaam was. Breugem: “Ik heb daar toen een succesvolle periode gehad. We promoveerden naar de derde klasse en wonnen zelfs van Ijsselmeervogels in de beker. In de halve finale werden we toen uitgeschakeld door Argon. Het was echt een superjaar voor ons.  Daarna is het helaas allemaal wat minder gegaan. Ik vetrok naar Voorland en de club degradeerde gelijk weer naar de vierde klasse. Veel spelers vetrokken en in Amsterdam-Noord werd erg lacherig gedaan over de club. Dat verdienen ze niet. Ze hebben een prachtig complex in een woonwijk, de club groeit en wil gewoon weer smoel krijgen. Ik denk dat ik daar prima bij pas”.

Breugem heeft met geen enkele ander club gesproken.  Breugem: “In november hadden we al het eerste contact. Na drie gesprekken waren we er uit. Momenteel staan ze er niet best voor en hopen ze niet te degraderen. Als dat lukt kunnen we weer omhoog kijken. De afgelopen jaren zijn er veel spelers vertrokken, die willen we weer warm maken om bij ons te komen spelen. Dan is er ook nog een mogelijke fusie met TOB (dat weg moet op haar huidige locatie in verband met de inkrimping van het aantal velden, red.) waar nog wel wat spelers van over zouden kunnen komen. Zover is het echter nog lang niet. Wat er ook met een eventuele fusie gebeurt ik ga in ieder geval het eerste zondagteam trainen. Het zou wel goed zijn voor de club als het doorgaat. We krijgen dan misschien een kunstgrasveld en er wordt een  nieuwe wijk gebouwd waardoor we meer leden kunnen krijgen. Voldoende mogelijkheden bij een prachtige club  in een mooie omgeving”.

Later meer over SV de Meteoor en de mogelijke fusie met TOB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)