Home / Algemeen / Buiksloot opent vernieuwd sportpark Buiksloterbanne

Buiksloot opent vernieuwd sportpark Buiksloterbanne

Ruim een jaar na de fusie tussen DWV en De Volewijckers opent dvc Buiksloot op zondag 23 november het vernieuwde sportcomplex Buiksloterbanne op de oude velden van De Volewijckers. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Zeeburgia wordt het gerenoveerde sportpark officieel geopend door voorzitter Rob Schulp en Coby van Berkum (voorzitter Stadsdeel Noord).

In augustus 2013 kwam de fusie tussen DWV en De Volewijckers tot stand. Na de fusie moest Buiksloot veel hobbels nemen om de renovatie te realiseren. “Het plan was om in januari 2014 te kunnen spelen op Buiksloterbanne”, vertelt voorzitter Rob Schulp. “Het heeft alleen een hoop vertraging opgeleverd omdat de bewoners en de deelraad allemaal hun wensen hadden.”

De vernieuwde kantine van dvc Buiksloot op sportpark Buiksloterbanne.
De vernieuwde kantine van dvc Buiksloot op sportpark Buiksloterbanne.

“In juli moesten we weg uit Elzenhagen (het oude complex van DWV, red.). Het vernieuwde sportpark was nog niet klaar, maar we konden begin dit seizoen wel trainen en voetballen”, vervolgt Schulp. “Er moest nog wel een hoop gebeuren, voornamelijk in het clubgebouw. Nu, ruim een jaar later, zijn we zover om het te presenteren aan onze leden en de omgeving. Het gerenoveerde complex is voor zo’n 95% af, het is zo goed als klaar. Het eindresultaat is heel fraai en daar ben ik erg trots op.”

Tijdens de opening van het sportcomplex wordt er ook een sponsorloop voor de Mini’s en de F-pupillen georganiseerd en speelt het eerste elftal voor de competitie tegen Zeeburgia. “Het zou mooi zijn als we het complex kunnen openen met een zege”, besluit Schulp.

Kijk hier voor het hele programma van de feestelijke opening.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)