TOG - Buiksloot

Buiksloot verliest op bezoek bij TOG

DVC Buiksloot is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd in de zaterdag vierde klasse D winnend af te sluiten. Het elftal van Henk Freyde verloor op bezoek bij TOG met 2-1.

Vanaf de aftrap probeerde Buiksloot het spel te maken. Verdediger Sergay Geminbegon wist het veld over te steken met een rush, maar stuitte op TOG-doelman Matthijs Kemper. Toch was het de thuisploeg die de score opende via Boris Liesveld (1-0). Vlak voor rust kwam Buiksloot weer op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Elyas Boumejjanneeen raakte een kopbal van Nick Koch de lat en via de onderkant van de lat stuiterde de bal uit het doel. Onduidelijk was of de bal over de doellijn was gegaan, maar werd het doelpunt wel gegeven op naam van Koch (1-1).

In de tweede helft ging het gelijk op. Na slecht uitverdedigen van Buiksloot wist Van Ketel het strafschop gebied te bereiken en moest Ismail Jopek aan de noodrem trekken met een tackle. De scheidsrechter gaf een strafschop voor TOG, die door Robbert Slootweg eenvoudig werd benut (2-1). Buiksloot kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid met een kopbal van Jopek, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. TOG wist de drie punten in Amsterdam-Oost te houden, na een 2-1 overwinning op Buiksloot.

Verslag: Karim Abay