Buiksloot (zaterdag) door gehandhaafde straf AC Amsterdam kampioen

De straf die AC Amsterdam kreeg voor het onreglementair opstellen van drie Koreaanse spelers blijft gehandhaafd. De club ging tevergeefs in beroep bij de beroepscommissie, die vasthoudt aan de 21 punten in mindering. Daardoor is Buiksloot uitgeroepen tot kampioen van de zaterdag vierde klasse B.

“Het valt mij vies tegen hoe wij hier gestraft worden. Mijn vertrouwen in de KNVB ben ik volledig verloren”, zegt trainer en voorzitter Jamal Ahaddouch zwaar teleurgesteld. “Het is te triest voor woorden. Voorafgaand aan het beroep had ik al het gevoel dat wij geen schijn van kans hadden bij de beroepscommissie. Wij worden gestraft op basis van kleine regels waar weinig tot geen ruimte voor interpretatie is, inclusief slechte hulp van de KNVB.”

De beroepscommissie oordeelde gisteravond (woensdag) dat de straf van de tuchtcommissie de juiste was. De specifieke motivatie volgt later. Ahaddouch: “Het is één grote poppenkast, ik ben er helemaal klaar mee. Het enige wat wij onszelf kunnen verwijten is dat wij misschien te naïef en transparant zijn geweest, door eerlijk te zijn. Wij worden weggezet als een fraudeclub, maar hebben ons keurig gedragen.”

AC Amsterdam veroverde het kampioenschap van de vierde klasse B op het veld van Buiksloot en moet die prijs nu overgeven aan de Noord-Amsterdammers. “Wij hebben ons er bewust niet mee bemoeid en blijven trainen voor de eventuele nacompetitie”, zegt Buiksloot-trainer Remco van Twiller. “Het duurde wel veel te lang. Als de KNVB zegt dat het niet fair gespeeld is, dan is dat zo. Ik ga in ieder geval geen waarde-oordeel over vellen. Wij zijn super blij en hebben hiermee loon naar werken gekregen voor de weg die wij zes jaar geleden zijn ingeslagen.”

Nu de beroepscommissie heeft besloten, kan de KNVB ook de nacompetitie voor derde/vierde klasse weer oppakken. TOB (hoogste), Hercules Zaandam (middelste) en De Meteoor (laagste) gaan als periodekampioenen naar de nacompetitie toe om voor een plek in de derde klasse te spelen. Zaterdag wordt deze weer opgepakt, waarna dinsdag 13 juni de beslissingen vallen. Kijk hier voor het programma.

Foto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!