Home / Homepage / Buitenbeentje Beursbengels Blijft Bijzonder

Buitenbeentje Beursbengels Blijft Bijzonder

Zaterdag tweedeklasser Beursbengels speelt haar wedstrijden niet in de regio Amsterdam. Een club uit het district west 1, maar dan actief in Utrecht en Gelderland. Voorzitter Han Vermeulen trainer Guido Mulder en zijn er niet zo somber onder. Vermeulen: “Het voetbal ligt ons beter en de terugreis in de bus is altijd erg gezellig.”

Beursbengels is met 66 leden een kleine club, maar niet de kleinste in de regio. Het beschikt niet over een eigen clubhuis (onderhuurder bij FC Blauw Wit Amsterdam) maar toch speelt het al jaren in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Het haalde zelfs de hoofdklasse. Vermeulen: “ Men moet zich afvragen of er een toekomst is voor een club als de onze. 66 leden, geen kantine-inkomsten, wel veldhuur betalen en een teruglopend sponsorbestand. In mei zullen we maar eens kijken hoe we ervoor staan. Het is natuurlijk eenvoudiger om een sponsor aan te trekken als je in de eerste klasse speelt dan in de tweede. Buiten dit alles staat dat we een heel leuke club hebben, die al 46 jaar bestaat. Dit seizoen is een mooi voorbeeld hoe de club in elkaar steekt. Van de 38 selectiespelers in de selectie zijn er 23 nieuw en als je dat nu, na ruim vier maanden bekijkt, lijkt het of men al jaren bij elkaar is. Dat is Beursbengels en dat willen we heel graag zo houden.”

Promotie is geen ‘must’ maar met het oog op de toekomst zou het wel zeer welkom zijn. De ploeg van Guido Mulder staat momenteel op een vijfde plaats maar heeft het maar drie punten minder dan koplopers Valleivogels en Geinoord. Mulder: “Wij worden door de meeste andere ploegen wel gezien als kanshebber voor promotie. Gezien de staat van dienst is dit ook terecht en gaan we ook proberen om bovenin mee te blijven doen. De verwachting is dat we dit ook kunnen, waarbij ik wel wil opmerken dat we aan de ene kant een jonge frisse ploeg hebben en aan de andere kant zijn we wel erg afhankelijk van de routiniers. Onze ambitie is in ieder geval om op zo’n kort mogelijke termijn weer in de eerste klasse te spelen.”

Naast 23 nieuwe spelers is ook de trainer nieuw. Dat het snel een eenheid is geworden heeft te maken met het kleine en gezellige karakter van de club. Dat Mulder zich zo snel op zijn gemak voelde was dan ook niet opmerkelijk. “Ik heb het prima naar mijn zin met de ploeg, er is geen moment geweest (ook niet tijdens de matige start) dat de spelers niet de volle 100% gaven op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Dit jaar zijn er veel nieuwe spelers bij gekomen die behoorlijk hebben moeten wennen aan elkaar, daarnaast hebben we de gevestigde orde bij Beursbengels die al een behoorlijke staat van dienst hebben. Daar moesten we de juiste balans in zoeken.” Mulder heeft een contract tot het eind van het seizoen maar gezien de huidige prestaties en sfeer staat niets een verlenging in de weg.

Na de winterstop zal er alles gedaan worden om promotie te bewerkstelligen. Daar twijfelt niemand aan binnen de club. Vermeulen: “Of we volgend jaar nou in 1A (Amsterdam, red) of 1B zitten (Utrecht, Gelderland, red) maakt mij niets uit. Het zou al geweldig zijn als we in de eerste klasse zitten. Al zal dat moeilijk worden gezien de concurrentie.”

Send this to a friend