Buitenveldert toont zich uiterst effectief bij OSV

Na de overtuigende 4-1 overwinning op HBOK heeft Buitenveldert opnieuw een stadgenoot getrakteerd op een ruime nederlaag. De ploeg van Wilfred den Breejen had in OSV een nieuw slachtoffer gevonden. De promovendus was niet eens zoveel beter, maar toonde zich erg efficiënt in de afronding. Mede dankzij drie doelpunten van Donny van de Pol werd er met 2-5 gewonnen in Tuindorp-Oostzaan.

Het begon al meteen goed voor de gasten. Nadat OSV-doelman Marco Keevel in de vijfde minuut geen moeite had met de schuiver van Donny van de Pol, werd hij tien minuten later wel gepasseerd. Martin Campbell kapte zijn directe tegenstander uit en maakte oog-in-oog met Keevel geen fout: 0-1. Dat terwijl OSV zelf ook een paar mogelijkheden kreeg. Voor de openingstreffer vond Shanon Schet het doel net iets te hoog en een paar minuten na de 0-1 zag Romano Macnack zijn inzet via de vingertoppen van Buitenveldert-doelman Jules Oomen langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Foto HAV | Donny van de Pol viert zijn eerste doelpunt.

In de 23ste minuut kreeg Buitenveldert een cadeautje dat het maar al te graag uitpakte. Terwijl er niets aan de hand was, meende scheidsrechter Westland een duw van OSV-aanvoerder Mischa Klaver in de rug van Van de Pol te hebben gezien. “Belachelijk, die strafschop”, foeterde OSV-trainer Kai Meeuwsse, terwijl Van de Pol uiterst kalm bleef vanaf elf meter: 0-2. Al snel daarna zorgde Hidde Rozendaal ervoor dat de thuisploeg toch in de wedstrijd bleef.

“In de eerste helft hebben wij prima gespeeld. We waren niets minder dan Buitenveldert”, vond Meeuwsse. Het lukten Schet (zijnet) en Macnack (paal) echter niet om de gelijkmaker te maken. In plaats daarvan sloeg Buitenveldert binnen een minuut na de hervatting toe. Uitblinker Campbell haalde de achterlijn, trok de bal hard voor en ter hoogte van de tweede paal stond Antonie de Puysselaar klaar om de 1-3 binnen te tikken.

OSV was de draad kwijt in het begin van de tweede helft. “We kwamen erg goed uit de kleedkamer en waren dodelijk”, zei den Breejen. Van de Pol zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de gasten verder uitliepen tot maar liefst 1-5. Eerst stond hij op de juiste plaats om een voorzet van opnieuw Campbell tot doelpunt te promoveren, even later maakte hij dankbaar gebruik van knullig balverlies van invaller Jesse Willems.

Met zeventig minuten op de klok was de wedstrijd al gespeeld. Den Breejen: “Daardoor kreeg ik de kans om twee talenten uit het tweede elftal de kans te geven. Ik ben er niet bang voor om ze voor de leeuwen te gooien, daarvoor hebben we een goede selectie.” Buitenveldert ging onverstoord door, maar Sergae Kogeldans schoot een vrije trap rakelings over en invaller Walid Hanafij zag zijn schot tegen de lat uiteenspatten. Dat Jaydee Nicholson in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog de 2-5 maakte – hij profiteerde van te ver uitkomen van Oomen – was slechts voor de statistieken.

“De tweede helft was van onze kant ondermaats. Buitenveldert heeft een prima ploegje en als je twee ploegen hebt die hogerop willen voetballen, dan kan het wat rommelig worden. Daar gingen wij niet goed mee om”, aldus Meeuwsse, die ondanks de nederlaag met vertrouwen naar de aankomende wedstrijd kijkt: uit bij HBOK. “De derby, het belangrijkste potje van het jaar, daar laden we ons voor op. Dan kunnen we ons herstellen. Schrijf die drie punten maar alvast op.”

Buitenveldert is met 25 punten nagenoeg zeker van lijfsbehoud. Toch is Den Breejen nog voorzichtig, met acht wedstrijden te gaan. “Ik heb vooraf gezegd dat we dertig punten nodig hebben en daar blijf ik bij. Wel heb ik er vertrouwen in dat wij die vijf laatste punten nog wel zullen pakken.” De promovendus staat achtste, tien punten boven de nacompetitiestreep. Voor OSV, dat tiende staat, bedraagt het verschil zes punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.