Home / Algemeen / Carlos Groen (Swift) ziet mogelijkheden tegen koploper Volendam

Carlos Groen (Swift) ziet mogelijkheden tegen koploper Volendam

Zaterdag Hoofdklasser Swift krijgt komend weekend koploper Volendam op bezoek. Ondanks dat de Amsterdammers op eigen veld pas één keer wonnen, ziet clubtopscorer Carlos Groen mogelijkheden tegen de lijstaanvoerder.

“Ik denk dat wij een goede kans maken om een resultaat te behalen”, zegt de aanvallende middenvelder. De vorige ontmoeting, in het vissersdorp, werd met 3-1 verloren, waarbij de Amsterdammers zichzelf volgens Groen tekort deden. “We speelden daar een hele goede eerste helft en stonden bij rust met 0-1 voor. Genoeg kansen op de 0-2, maar die maakten we niet en zij draaiden in het laatste halfuur de wedstrijd om. Dat was zonde.” Inmiddels draait Volendam een stuk minder goed met slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden. “Als er een keer een kans is, is dat nu wel. Ik denk dat het mogelijk is met ons team.”

Swift staat momenteel op de twaalfde plek, één punt boven de nacompetitiestreep. Groen gaat ervanuit dat alles goedkomt. “In de eerste seizoenshelft speelden we erg veel gelijk en eindigden de wedstrijden net niet in ons voordeel. Als het geluk iets meer aan onze zijde is in de tweede seizoenshelft, ben ik ervan overtuigd dat we nodige punten binnen gaan halen.”

Persoonlijk draait de van OFC overgekomen aanvallende middenvelder wel een goed seizoen met acht doelpunten en evenveel assist. Dat terwijl hij niet elke week op zijn favoriete positie op het middenveld staat. “Ik sta nu vaak aan de buitenkant, maar dat vind ik geen probleem zolang het gewoon goed gaat.”

Swift – Volendam is komend weekend onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting van het duel is na het weekend op onze website te zien.

Foto: José Mol