Chabab klaar voor GVVV

Chabab kan zich vanavond (dinsdag ) plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker. Daarvoor dient de ploeg van Alami Ahannach  wel te winnen van topklasser GVVV. De generale was in ieder geval goed want Chabab versloeg afgelopen zondag Nieuwenhoorn met 1-2

Vanavond om 20:00 uur precies wordt er in Veenendaal afgetrapt voor de kwartfinale wedstrijd in de districtsbeker. Een moeilijke maar zeker geen onmogelijke opgave voor Chabab. In de voorgaande ronden werd onder meer afgerekend met Ajax en topklasser Spakenburg. Ahannach: “Ik hoop op spektakel. Het is maar één wedstrijd en daarin kan van alles gebeuren. We zijn zeker niet kansloos. We hebben wel het nadeel dat we een kortere rustperiode hebben dan GVVV.”

GVVV verloor zaterdag op eigen veld met 1-3 van HHC Hardenberg (doelpunt GVVV Thijs van Tent-Beking) en is nagenoeg uitgeschakeld voor de titel. De ploeg van trainer Assink staat momenteel op de vierde plaats. Die dag extra rust ten opzicht van Chabab zou in het voordeel voor de Veenendalers kunnen werken maar daar staat tegenover dat ze eerst het verlies maar eens moeten verwerken.

Voor Chabab geldt dat niet. De speelde een goede wedstrijd tegen Nieuwenhoorn en won verdiend met 1-2 door doelpunten van Rachid Moamedi en Leandro Resida. Ahannach: “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en tegen de verhoudingen in kwamen we door een counter op achterstand. Gelukkig hebben we in de tweede helft wel de doelpunten gemaakt en doen we nog goed mee voor de derde periode.”

Ahannach kan vanavond in het bekerduel weer beschikken over Boukhair en Chevello de Rijp. Beide zaten afgelopen weekend een schorsing uit. Het meespelen van topscoorder Said Saidi Amor is nog twijfelachtig. De spits kampt met een blessure en pas vlak voor de wedstrijd zal Ahannach beslissen of hij kan spelen.

Het duel op sportpark Panhuis begint om 20:00 uur. De overige kwartfinales die vanavond afgewerkt zullen worden zijn Argon-De Zouaven en Montfoort-NVC. Het duel tussen Abcoude en AFC staat voor 4 april op het programma.

Zie het volledige bekerschema op de bekerpagina

Archieffoto Etienne Olf: Leandro Resida

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)