Home / Algemeen / Chabab laat dure punten liggen tegen HBS en staat nu laatste

Chabab laat dure punten liggen tegen HBS en staat nu laatste

In de Topklasse staat Fc Chabab nu alleen op de laatste plaats. De uitwedstrijd tegen HBS in Den Haag werd met 1-0 verloren. De Amsterdammers staan nu op de zestiende plaats en hebben drie punten minder dan de nummer voorlaatst. Wel heeft de ploeg van Alami Ahannach twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrenten. HBS miste ook nog een strafschop.

Door de regen van het afgelopen weekend en de enorme wind werd het een moeilijke wedstrijd voor beide teams. De bal stuiterde alle kanten op en het veld was slecht en glad. Dat er in de eerste helft nauwelijks kansen te noteren vielen was dan ook geen wonder. Het hoogtepunt uit het eerste bedrijf was de actie van Jasper Roberti en dat leverde de aanvaller een strafschop op. Chabab-doelman Rinaldo O’Niel kon zich vervolgens onderscheiden door de strafschop van Mike de Geer op fraaie wijze te keren.

Teammanager Chabab Patrick Koppenaal: “De teams waren gelijkwaardig. Maar het was een slecht veld met veel wind. Hierdoor was het een rare wedstrijd, een lelijke wedstrijd zelfs.”

Vierde official Teulen nam het de tweede helft over van scheidsrechter Mandemaker
Vierde official Teulen nam het de tweede helft over van scheidsrechter Mandemakers

Na vijf minuten spelen in de tweede helft moest scheidsrechter Mandemakers er met een blessure vanaf. De vierde official Teulen kon na ruim een kwartier de leiding overnemen en het spel hervatten. Een aantal minuten na de hervatting  valt dan toch de treffer voor HBS. Roberti omzeilt, na een pass van Hendriks,  doelman O’Niel en kan voor een leeg doel binnen schieten (1-0). De 400 toeschouwers zien Roberti in de slotfase nog een grote kansen missen om de overwinning zeker te stellen. Chabab stelde daar weinig tegenover.

Chabab staat momenteel laatste met twee wedstrijden minder gespeeld dan de andere clubs in de Topklasse. Koppenaal: “Het zat er vandaag niet in. De bal stuiterde alle kanten op en de wind raasde over het veld. Ook HBS had er last van maar je geeft het uiteindelijk zelf weg. Wij kwamen niet tot uitgelezen kansen. Toch ben ik nog steeds van mening dat we niet degraderen. Chabab heeft nog twee wedstrijden in te halen en ik denk dat we daarmee de aansluiting weer kunnen vinden.”

scorebord

Vorige week sprak de trainer nog harde woorden over de gang van zaken van de KNVB over het overspelen van de wedstrijd tegen HSC’21. Ook de teammanager gaf aan zich ‘genaaid’ te voelen. Koppenaal: “Je hebt het er de hele week over en vrijdag zijn we in beroep gegaan. Ik vind het onredelijk. Officials worden niet gestraft maar een club, in dit geval Chabab, wel. Het lijkt wel een dictatuur. Maar we wachten het af. Gelukkig spelen de jongens op zo’n niveau dat ze dit tijdens de wedstrijd van zich af kunnen zetten. Wij richten ons nu op de bekerwedstrijd van aanstaande donderdag tegen ZSGOWMS.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en  het programma op de klassenpagina van zondag Topklasse

Verslag Michelle de Graaf
Foto’s via Twitter FC Chabab

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)