Co Jager volgend seizoen trainer Waterwijk zaterdag

Zaterdag derdeklasser Waterwijk heeft in Co Jager een opvolger gevonden voor de vertrekkende trainer Mark de Boer. Met de oefenmeester, in 2012 voor het laatst actief als assistent-trainer bij Al Shalala in Oman, hoopt Waterwijk een stap te zetten richting de ambitie uit te groeien tot een eersteklasser.

Waterwijk formuleerde in december in het nieuwe technisch beleidsplein een doelstelling om met de club door te groeien naar de eerste klasse. “Dat is natuurlijk een lange termijnproject”, zegt Jager daarover. “Ik kan daarin meegaan, maar verwacht daarvoor wel een cultuuromslag in de rest van de club. Ze hebben een hele goede jeugdopleiding en daar zullen we de komende jaren wel uit moeten kunnen putten.”

Jager was jarenlang assistent van Gerard van der Lem en volgde hem van AZ naar onder andere Saoudi-Arabië en Oman. Dat was in 2013 zijn laatste klus, waarna hij besloot om even een stapje terug te doen wegens een knie- en enkeloperatie. “Er was met Gerard nog wel wat contact met clubs uit het buitenland, maar dat waren niet de meest aantrekkelijke landen. Waterwijk zocht een aantal weken geleden contact met mij en dat kwam wel onverwachts. De gesprekken waren meteen vrij positief en hun doelstelling is duidelijk. Daar heb ik mijn denkwijze tegenover gezet en het is de intentie om het project op te starten.”

“In de gesprekken met Co is gebleken dat hij een absolute vakman is die van iedereen in de organisatie verwacht dat wij hetzelfde doel nastreven”, laat de club in een reactie weten. “Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en zullen aankomende weken hard aan de slag gaan om de selecties op het gewenste niveau te krijgen.”

Waterwijk is momenteel een middenmoter in de zaterdag derde klasse C. Jager: “Ik stap er na de zomer blanco in. We gaan ergens mee beginnen en ik verwacht dat er binnen de club een omslag gemaakt kan worden. Spelers die zichzelf willen investeren, dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn. Ik verwacht in ieder geval dat alle neuzen straks de juiste kant op staan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)