Co Sint (FC Weesp) nieuwe hoofdtrainer Eemboys

Zaterdag derdeklasser Eemboys heeft Amsterdammer Remco Sint aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Sint komt over van FC Weesp waar hij assistent was van Mario Rijnsburger. Hij is in Baarn de opvolger van Chris van de Graaf. Beide partijen kwamen een contract voor een jaar overeen.

Sint: “Ik zag de vacature bij Eemboys vrijkomen en heb in goed overleg mijn vertrek aangekondigd om in Baarn aan de slag te gaan.” De kersverse aanwinst van Eemboys heeft lovende woorden over voor de familiaire club: “Dit is een nieuwe uitdaging en een volgende stap in mijn trainerscarrière. Het klikte vanaf het eerste moment met het bestuur en de afgevaardigde spelers. Ik voel eerlijkheid en naar mijn mening is Eemboys geen club uit de hoogte, vergelijkbaar met TOG waar ik zes jaar met plezier heb gewerkt.”

Voordat de 39-jarige Diemenaar aan de slag gaat bij Eemboys, staan er nog twee examens te wachten om zijn TC2 opleiding af te ronden. Twee van de drie schriftelijke examens heeft Sint al in gehaald. In april wordt het laatste schriftelijke examen afgenomen en staat ook de praktijkopdracht gepland. “Ik ben nog vrij jong om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij een derdeklasser, maar ik sta er goed voor”, aldus Sint. De oud-voetballer verwacht niet ver boven de groep te staan en kan beschikken over jong talent en routine in de selectie. “Een biertje drinken met die jongens moet helpen om de beleving en het plezier in het voetbal te behouden. Je moet er op het juiste manier boven gaan staan, want ik ben natuurlijk de leider”, grapt de oefenmeester.

Een doelstelling wilt Eemboys nog niet uitspreken en ook Remco Sint weet nog niet goed wat hem te wachten staat in augustus. “De ploeg doet het goed dit seizoen onder leiding van Chris (van de Graaf, red.) en hij heeft de ploeg ook teruggebracht in de derde klasse.” Zodoende lijkt handhaving het juiste woord voor het nieuwe seizoen en zal Sint vanuit dat oogpunt verder kijken. “Bij mijn eerste club TOG uit Amsterdam-Oost heb ik eens een geweldige spelersgroep tot mijn beschikking gehad en leek promotie naar de derde klasse een reële doelstelling. Echter is dat uitgelopen op een mislukt seizoen en dat wil ik niet nog eens meemaken. Vandaar dat ik voorzichtig begin, al wil ik altijd beter presteren dan waar de ploeg het vorige jaar is geëindigd.”

Klik hier voor de actuele stand in de zaterdag derde klasse C

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)