Complete offday voor AFC in Hardenberg

In de Tweede Divisie heeft AFC haar tweede nederlaag van het nog prille seizoen geleden. HHC Harden berg won met 2-0 in een wedstrijd waarin AFC op vele fromten werd afgetroefd. “Als we zo spelen verliezen we van iedereen” zei trainer Ton du Chatinier na afloop.

“We speelden in het blauw, maar we konden de juiste kleur in het veld niet vinden. Ik heb drie spelers gewisseld, maar dat hadden er wel acht of negen geweest als dat had gemogen.” Ondanks die zeer matige prestatie haalde AFC in Hardenberg de rust zonder tegentreffers. Al liet HHC, met slechts twee kansen, ook niet veel zien.

Na rust schoot eerst Koos Werkman net naast en moest doelman Joey Potveer ingrijpen op een schot van invaller Matthieu van den Assem, Na 63 minuten was het toch raak toen Bouws bij de tweede paal Rens van Benthem vond. Op zijn inzet was Potveer kansloos (1-0).

Na die tegentreffer verzuimde HHC het verschil naar twee te tillen. AFC bleef daardoor in leven en kreeg via kopballen van Jesse en De Graaf nog de mogelijkheid op de gelijkmaker. Ook Sam Nijpels was nog dichtbij de 1-1. In de blessuretijd zorgde Van den Assem voor de terechte 2-0.

Du Chatinier: “Uithuilen en opnieuw beginnen. Anders is het niet” Volgende week speelt AFC, op zondag, thuyis tegen De Treffers. Klik hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de Tweede Divisie .Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties