Couperus schiet Ouderkerk naar eerste punten

Zaterdag derdeklasser Ouderkerk kan na vijf speelronden in de derde klasse C eindelijk opgelucht ademhalen. Op eigen veld werd tegen NVC de eerste punten van dit seizoen gepakt, na een slechte seizoensstart. De ploeg van Lex van der Horst won met 3-2 van de ploeg uit Naarden.

In het eerste bedrijf zorgde Sander Couperus voor de openingstreffer toen de spits een lange bal van Friso Kaashoek binnen wist te schieten. De bezoekers kwamen even later op 1-1 maar zagen deze gelijke stand maar even op het scorebord staan doordat Couperus, wederom op aangeven van Kaashoek, zijn tweede van de middag wist te maken. Daarmee was de ruststand op 2-1 bepaald in het voordeel van de Ouderkerkers.

Ook in de tweede helft was Ouderkerk de sterkste ploeg, maar kon het veel van de kansen niet benutten. Couperus bleek wederom een plaaggeest voor NVC. Uit een goed genomen vrije trap van aanvoerder Paul Hilbink voltooide de aanvaller zijn hattrick met de 3-1. Het werd nog even spannend toen NVC de achterstand verkleinde (3-2), maar daar bleef het bij.

Zo sleepte Ouderkerk de eerste punten binnen van deze competitie. Door deze overwinning en het verlies van mede-hekkensluiter RKAVIC steeg de ploeg van Lex van der Horst een plek op de ranglijst in de zaterdag derde klasse C. Na vijf wedstrijden is Ouderkerk nu met drie punten voorlaatste.

Verslag en foto: Rik Verkaik

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)