Rodger Meijer

CTO ’70 honderd jaar: kind van de club Rodger Meijer

De Duivendrechtse voetbalvereniging vv CTO ’70 viert op zondag 1 maart zijn honderdjarig bestaan. Samen met Idaline Andriessen, Latif Wooter, Rodger Meijer, Paul Cramer en Lars van der Velden bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 3: een gesprek met clubman Rodger Meijer.

Dorpsclub

Rodger Meijer staat ook wel bekend als een kind van de club. Hij voetbalt sinds zijn jonge jeugdjaren bij CTO en is momenteel nog steeds actief voor Zondag 3. Bovendien is hij jeugdtrainer van de mini’s en Onder 11-1. “CTO is een club die voor iedereen is en waar iedereen welkom is”, zo legt hij zijn clubliefde uit. “Het is een relatief kleine vereniging als je puur kijkt naar de clubs die in de omgeving liggen. Aan de mensen om CTO heen merk je gewoon dat het écht een dorpsclub is.” Evenals elke dorpsclub is CTO aan verandering onderhevig. “Je ziet een kleine verandering komen die buiten de dorpsgrenzen gaat. Steeds meer jongens uit Amsterdam Zuidoost, Diemen of Amsterdam gaan zich bij CTO aansluiten. Maar de kern blijft de mensen uit het dorp.”

Meijer ziet het als een groot goed dat het dorpse gevoel nog altijd bij CTO bestaat, al merkt hij ook nadelen op. “De kracht is dat we elkaar allemaal kennen, waardoor we alles voor elkaar regelen en doen om er een succes van te maken. De zwakte is echter dat de club vaak niet verder kijkt dan ‘de landgrenzen’, waardoor je moeilijk vooruitgang boekt. Zelf ben ik met een drietal mensen bezig om de jeugd naar een hoger plan te tillen, zodat deze in hogere competities kan spelen. Je ziet gewoon dat dat moeizaam gaat. Op zich is dat niet erg, want kleine stapjes zorgen ook voor vooruitgang. Dat we die stappen maken, is zeer positief.”

Binding

Wat betekent CTO eigenlijk voor Meijer? “Ik ben toen ik vijf jaar oud was als voetballer begonnen, omdat mijn familie bij CTO aan het handballen was. Zélf hield ik niet van handbal maar wel van voetbal, dus ik was de enige die op deze sport ging. Uiteraard dan wel bij CTO, want dat was vroeger zo. Als één persoon binnen de familie bij de club zat, dan hoorde de rest er ook bij. Toevalligerwijs kwam ik in een heel leuk elftal terecht. Tot de B-junioren heb ik vervolgens bij CTO gevoetbald met hetzelfde team op een redelijk hoog niveau. Vervolgens ben ik er acht jaar tussenuit gegaan en bij Zeeburgia gaan voetballen.”

Na jaren bij Zeeburgia te hebben gespeeld, wilde Meijer weer met zijn vrienden voetballen. “Dus toen ben ik samen met een andere vriend die ook bij Zeeburgia speelde teruggegaan naar CTO en zijn we in het eerste elftal gaan voetballen. Daaruit is de vriendenploeg van het huidige Zondag 3 ontstaan, waarmee we al ruim tien jaar de speelvelden op een leuke manier onveilig proberen te maken. Plezier staat hier altijd op één.”

Trainer

In theorie is dat laatste altijd van toepassing, maar als trainer lukt Meijer dat zeker niet altijd. “Dat is soms lastig, want ik ben zelf altijd een strever en wil daardoor het meeste eruit halen wat erin zit. Momenteel train ik Onder 11-1 en de mini’s. Bij de laatste categorie draait het uitsluitend om plezier. Ik laat ze bijvoorbeeld oefeningen doen met de bal, waardoor ze op een leuke manier beter worden.”

“Bij Onder 11-1 zitten er zeker wat jongetjes tussen die aardige dingen met de bal kunnen”, gaat hij verder. “Dan begint het bij mij al te prikkelen als er meer uit te halen valt. Hoe hoger je speelt, des te meer ga je van het voetbal in Nederland zien. Dat is hartstikke interessant, want dat heb ik zelf ook gezien. Je komt op prachtige locaties en je speelt wedstrijden met schitterende entourages. Dat wil ik anderen ook meegeven.”

Meijer hoopt naast zijn huidige trainerschap zelf ook nog een tijd actief te blijven als voetballer. “Ik hoop zeker nog een aantal jaren te blijven voetballen. Het team wat we nu hebben, is ongelooflijk gezellig. Zolang ik er zelf plezier in blijf houden, dan zal ik nog wel even doorgaan”, beëindigt Meijer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rodger Meijer

CTO ’70 honderd jaar: jeugdvoorzitter Paul Cramer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)