CTO ’70 honderd jaar: trainer en speler Lars van der Velden

De Duivendrechtse voetbalvereniging vv CTO ’70 viert op zondag 1 maart zijn honderdjarig bestaan. Samen met Idaline Andriessen, Latif Wooter, Rodger Meijer, Paul Cramer en Lars van der Velden bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 5: een gesprek met de trainer van Onder 17 en selectiespeler Lars van der Velden.

Vrienden

Lars van der Velden is een voorbeeld van een speler bij het eerste elftal die de gehele opleiding bij CTO doorliep. Samen met een vaste kern was hij al vanaf de mini’s speler van de club en is hij nooit weggegaan. “Het team waarin ik speel, bevat enorm veel mensen uit het dorp. Verschillende spelers zijn al bij de mini’s begonnen en nu zitten we met z’n allen bij het eerste elftal. Op vrijdag zitten we met elkaar in de kroeg en we hebben feestjes hier en daar, dus we zijn écht vrienden. Op zondag staan we met z’n alle op het voetbalveld om te presteren.”

“We kennen elkaar natuurlijk enorm goed, en we hebben nu een trainer (Rogilio Doest, red.) die ons begon te trainen toen we in de vroegere B’tjes kwamen”, gaat Van der Velden verder. “Dat zou nu Onder 17 zijn. Hij is destijds met ons meegegroeid van Onder 17 naar Onder 19 en vervolgens naar het tweede elftal. Daarna wilde hij met ons de stap naar het eerste elftal maken. Dat hebben we toen gedaan en dat pakt tot dusver enorm goed uit.”

Dit seizoen heeft hij echter nog maar weinig kunnen spelen door een aanhoudende blessure, maar inmiddels is hij alweer fit. De afgelopen tijd stortte hij zich wat meer op zijn tweede hobby: het trainerschap. “In het begin van het seizoen heb ik een enkelblessure gehad, dus daarom heb ik mezelf veel gericht op mijn trainerschap bij Onder 17. Ik ben hiervoor ook trainer geweest van SV Ouderkerk Onder 17-2. Dat heb ik twee jaar gedaan, dus nu voor het tweede jaar bij CTO. Het is super om te doen, want het is mijn cluppie.”

Presteren

Het eerste elftal van CTO bestaat sinds dit seizoen uit jonge spelers die het de komende jaren moeten maken. “De groep die uit het dorp komt is begin twintig. Er zitten daarnaast wat oudere spelers tussen die wat ervaring met zich meebrengen. Sommigen hebben op hoger niveau gespeeld, wat ons enorm helpt. Mochten we dit seizoen promoveren, dan hoop ik natuurlijk dat zij volgend jaar blijven.”

In de jeugdelftallen heeft de club bovendien een hoop talent. “Onder 19 bij CTO is eveneens een lichting met uitsluitend jongens uit het dorp. Het is toch wel een beetje het doel dat we straks een selectie hebben met een eerste en tweede elftal waarvan de meeste spelers uit het dorp komen. Natuurlijk willen we daarbij presteren, want voetballen is hartstikke leuk, maar verliezen is niets aan.”

Collectief

Van der Velden denkt niet dat de selectie de komende jaren uit elkaar zal vallen. “Het zal nu wel meevallen naarmate we wat ouder zijn, maar als je jonger bent dan krijg je het soms wel eens hoog in je bol. Eenmaal in het eerste elftal hebben de jongens daar wat minder last van. Als je kijkt naar mijn Onder 17-team, dan zijn jongens op jongere leeftijd naar andere clubs gegaan om hoger te voetballen, maar zijn zij inmiddels allemaal weer teruggekeerd.”

“Wat de hoofdreden voor deze jongens is? Je weet bij CTO simpelweg wat je krijgt. Hier wordt alles voor je geregeld. Je moet contributie betalen en in de jeugd moeten je ouders tweemaal per seizoen kantinedienst draaien, maar verder ga je lekker voetballen. Dat is geweldig hier”, aldus Van der Velden.

Tekst: Jordi Smit
Foto: CTO

CTO ’70 honderd jaar: Idaline Andriessen sinds 1974 bestuurslid

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)