Latif Wooter

CTO ’70 honderd jaar: zaterdagtrainer Latif Wooter

De Duivendrechtse voetbalvereniging vv CTO ’70 viert op zondag 1 maart zijn honderdjarig bestaan. Samen met Idaline Andriessen, Latif Wooter, Rodger Meijer, Paul Cramer en Lars van der Velden bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 2: een gesprek met trainer Latif Wooter.

Zaterdagafdeling

Latif Wooter is reeds vier seizoenen trainer bij CTO en vindt het nog altijd prettig om bij de club te werken. “De ruimte en vrijheid die ik krijg om iets neer te zetten, dat is wat ik leuk blijf vinden en waar ik uitdaging in blijf zien”, vertelt hij. De van oorsprong zondagclub begon zeven jaar geleden een zaterdagtak. “We zijn een van de jongste afdelingen binnen de vereniging en bestaan inmiddels zeven jaar, waarvan ik vier jaar lang trainer ben. Je ziet gewoon dat daarin enorm veel uitdagingen liggen. Een van die aspecten is dat niet iedereen binnen de vereniging gewend is geraakt aan het voetbal op zaterdag, aangezien het een zondagvereniging is. Dat soort uitdagingen zorgen ervoor dat ik het leuk blijf vinden en nog niet van plan ben om weg te gaan.”

Wooter zit dan ook nog altijd bomvol ambities die hij graag in de praktijk wil brengen. “Toen ik begon, zei ik dat ik binnen vijf jaar drie keer wilde promoveren. Dat spreekt natuurlijk al van een bepaalde ambitie. Ik ben echter wijzer geworden als trainer door mijn ervaring en nu werk ik volgens de slogan: van de kelderklasse naar de Champions League. Mijn ambitie is daarin dat ik altijd wil promoveren. Vanuit CTO hoeft dat niet, maar zelf heb ik simpelweg dat doel. Het zou me goed doen als ik het met CTO voor elkaar krijg om op zaterdag tot een hoger plan te komen.”

SPORTS ACADEMY Amsterdam

Ook buiten het voetbal proberen Wooter en CTO ambitieus te zijn. De club probeert daarin eveneens maatschappelijk zijn steentje bij te dragen. “SPORTS ACADEMY Amsterdam is een initiatief van de hoofdsponsor en mij. Het is heel simpel: als wij de hoofdsponsor niet hadden, dan zou er geen zaterdagvoetbal meer zijn bij CTO. Van daaruit hebben we tegen elkaar uitgesproken dat we met elkaar verdergaan in de vorm van SPORTS ACADEMY Amsterdam. Naast het voetbal proberen we (ENDYMION Amsterdam, red.) jongens daarmee ook op het maatschappelijk vlak vooruit te helpen. Het betekent bijvoorbeeld dat je niet alleen op het veld, maar eveneens naast het veld omhoog kan.”

De trainer heeft verschillende voorbeelden hoe het jongens binnen de club vooruit heeft geholpen. “Een van onze spelers volgt de opleiding Accountancy en toevallig hadden we iemand in het netwerk die hem daarmee kon helpen. Dan kijken we vervolgens of we die jongen kunnen voordragen, puur vanuit een maatschappelijk oogpunt. We willen de jongens helpen die niet altijd de maatschappelijke wegen kennen. Ook is onze centrale verdediger overgekomen uit Limburg. Dat is een trainee van de hoofdsponsor en die voetbalt dan bij ons.”

Prestaties

Het totaalplaatje moet eraan bijdragen dat CTO Zaterdag 1 de komende jaren naar een hoger niveau kan groeien. Het elftal van Wooter staat momenteel derde in de Vierde Klasse, maar tevreden is hij allerminst. “We doen het niet goed genoeg. In enkele belangrijke wedstrijden hebben we wat steken laten vallen, terwijl we in potentie te laag spelen. Natuurlijk vindt elke trainer dat, maar ik heb voor mijn gevoel de beste selectie in vier jaar. We zien het helaas nog niet terug in de punten. Of ik volgend jaar doorga? Dat is voor 95 procent zeker”, aldus Wooter.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

CTO ’70 honderd jaar: kind van de club Rodger Meijer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)