CTO’70 is van de hatelijke nul af

In de zondag vierde klasse F heeft CTO’70 dit weekend de eerste punten van het seizoen behaald. In een spannende wedstrijd werd Nautilus met 4-3 verslagen. ”Het voelde alsof we kampioen waren geworden,” aldus Martinio Boodoe.

De speler van CTO’70 kwam afgelopen zomer met hele andere verwachtingen terug naar zijn oude club. De verdediger keerde terug na drie seizoenen bij tweedeklasser Assendelft te hebben gespeeld. ”Ik had de hoop dat we leuk mee konden doen in de vierde klasse. Maar we hebben het onderschat met zijn allen. We hebben veel personele problemen gehad waardoor we nooit compleet konden trainen en spelen. Hierdoor moesten we in november een aantal nieuwe spelers inpassen die al een tijd niet meer hadden gevoetbald.  Na één tegengoal gingen de koppies vaak hangen waardoor de nederlagen hoger uitvielen dan nodig. Dit had ook te maken met een conditioneel tekort bij sommige spelers.”

boodoe

Afgelopen zondag was het dan eindelijk raak voor de geplaagde ploeg van coach Dave Seegers, die onlangs zijn contract verlengde en daarmee voor zijn tiende seizoen gaat bij de club. De eerste punten konden worden bejubeld. Boodoe: ”Het dubbeltje viel nu een keer de goede kant op. Na twintig minuten stonden we al met 3-0 voor. Doordat we niet scherp zijn komt Nautilus terug tot 3-2. Tien minuten na rust werd het 4-2 en vervolgens geven we voor de tweede keer een penalty weg wat de 4-3 betekende. Nautilus kreeg nog meerdere kansen maar die gingen er gelukkig niet in.”

Ondanks het feit dat CTO’70 nog steeds troosteloos onderaan staat is Boodoe optimistisch gestemd. ”De sfeer is ondanks de slechte resultaten altijd goed gebleven. We moeten nu onze mouwen opstropen”. De achterstand op een veilige plek bedraagt twaalf punten. Het zou al een hele prestatie zijn wanneer CTO’70 directe degradatie weet te ontlopen. ”Wij gaan zeker niet rechtstreeks degraderen, en misschien ontlopen we de nacompetitie zelfs”, besluit Boodoe. CTO’70 begint aan de inhaalrace met een hele zware uitwedstrijd tegen titelkandidaat RKDES, dat bij een overwinning periodekampioen is.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)