Foto Jan Vonk: Dennis Darnley viert zijn gelijkmaker in blessuretijd met Lennart Bril

Darnley bezorgt WVHEDW opnieuw zwaar bevochten punt in slotfase

Voor de tweede week op rij heeft WV-HEDW zich dankzij Dennis Darnley naar een laat gelijkspel geknokt in de zaterdag eerste klasse B. Net als vorige week tegen Argon (2-2) was de verdediger ook tegen ARC de gevierde man met de gelijkmaker vlak voor tijd: 1-1.

Op bezoek bij de nummer drie in Alphen aan de Rijn begonnen de Amsterdammers goed aan de wedstrijd, maar was de eerste kans voor de thuisploeg via Jeffrey Beukenholdt. Toen WV-HEDW meer aandrong, wist Ruben Loeve zelfs de score te openen. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, op advies van de grensrechter.

“Wij speelden de eerste helft heel goed”, zegt Darnley over die openingsfase. “Voetballend waren we sterker en ARC kon eigenlijk alleen maar op de counter gevaarlijk zijn.” Eén zo’n tegenaanval zorgde nog wel voor wat paniek in de Amsterdamse defensie toen een bal nog op de lat belandde. Het veranderde echter niets aan de 0-0 ruststand.

Tien minuten na de rust kreeg WV-HEDW een kleine tik te verwerken. Waar nu een doelpunt van Floris Reurts werd afgekeurd wegens buitenspel, opende ARC aan de andere kant met een kopbal uit een vrije trap de score: 1-0. “Daarna waren we wel een beetje van slag. Het duurde even totdat we het voetbal weer oppakten, maar in de slotfase ging het weer goed.”

Voor Darnley gingen de gedachten terug naar een week geleden, toen hij WV-HEDW in de 92ste minuut naar een 2-2 gelijkspel tikte tegen Argon. Nu maakte hij het iets minder spannend. “Vlak voor tijd had ik de gelijkmaker al voor het inschieten, maar schoot ik op aangeven van Lennart (Bril, red.) naast.”

De volgende aanval was het wel raak voor de verdediger. Hij kon nog net zijn voet tegen een voorzet van Bril zetten en de 1-1 was een feit. “Net zo’n doelpunt als tegen Argon. De ontlading was groot, maar misschien iets minder dan vorige week, omdat we echt nog op zoek gingen naar de 1-2.” Daar kreeg Mick van Moerkerk een uitgelezen mogelijkheid voor, alleen slaagde hij er niet in om in de hectische slotfase aan het langste eind te trekken.

Toch werd het punt met gejuich ontvangen bij de Amsterdammers. “Wij zien dit echt als een gewonnen punt. Daarnaast geeft het vertrouwen dat we ons zo hebben kunnen terugvechten; vorige week tegen de nummer twee (Argon), nu tegen de nummer drie. Het zorgt voor een positieve vibe richting de rest van de wedstrijden om ons veilig te spelen.”

De ploeg van Kees Oostermeijer staat op een tiende plek in de zaterdag eerste klasse B en zou daarmee (virtueel) veilig zijn. De voorsprong op de nacompetitieplekken bedraagt vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Archieffoto boven: Dennis Darnley vorige week na de gelijkmaker tegen Argon. Lennart Bril (aangever tegen ARC) achtervolgt hem (Foto: Jan Vonk).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)