Darnley (WVHEDW) is verrast: “Uit sterker dan thuis?”

Dennis Darnley gaat met een fijn gevoel op trainingskamp naar Sevilla. De verdediger van zaterdag eersteklasser WV-HEDW vond dankzij een 3-0 overwinning bij Vitesse Delft aansluiting bij de middenmoot. “We zitten in de winningmood”, glundert Darnley.

De zege op Vitesse Delft was alweer de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden. Dankzij die winstpartij gaan de Amsterdammers als de nummer tien de winterstop in. “Het seizoen begon inderdaad slecht”, beaamt Darnley, die zelf vanwege een liesblessure twee maanden uit de running was. “We hadden te maken met een aantal blessures en spelers die niet konden komen vanwege werk. Daardoor moest de trainer lang zoeken naar de juiste samenstelling.”

De wedstrijd tegen koploper Nootdorp was het keerpunt. “In dat duel kwamen we op een 1-0 voorsprong, maar dankzij twee knullige tegengoals verloren we alsnog”, gaat de verdediger verder. “Toch was het duel een eye-opener, omdat we niet onderdeden voor Nootdorp.”

“Een ander positief punt is dat de sfeer goed bleef. Ondanks de nederlagen bleef bijna iedereen voor de derde helft. Als dat niet gebeurd zou zijn, hadden we er waarschijnlijk niet zo goed voorgestaan. De onderlinge gezelligheid is ook onze kracht.” Darnley is verrast als hij hoort dat zijn team de meeste punten op vreemde bodem haalt. “Dat komt denk ik door de staat van ons veld. Het veld is niet al te best. Iedereen is het daar wel over eens.”

WV-HEDW hervat eind januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen nummer twee Argon. “Tijdens de eerste ontmoeting verdienden wij een punt. Ik ben er zeker van dat we tegen Argon voor een verrassing kunnen zorgen, maar eerst gaan we genieten van de winterstop”, besluit de verdediger met een glimlach.

Foto: Jan Vonk. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)